Prințul Harry și Meghan Markle nu vor mai folosi titlurile regale după ce au renunțat să o mai reprezinte pe Regina Elisabeta în lume. Noul lor nume de familie

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
20/01/2020, 18:15
Prințul Harry și Meghan Markle nu vor mai folosi titlurile regale după ce au renunțat să o mai reprezinte pe Regina Elisabeta în lume. Noul lor nume de familie
Prințul Harry și Meghan Markle nu vor mai putea folosi titulaturile lor regale. Sursa foto: hepta.ro

Prințul Harry și Meghan Markle nu vor mai putea folosi titlurile regale după ce au renunțat la atribuțiile pe care le aveau în cadrul Casei Regale Britanice.

Prințul Harry și Meghan Markle vor avea alte nume de familie

Așadar, cei doi vor fi nevoiți să poarte un alt nume de familie după producerea Megxit-ului. Meghan și Harry au renunțat și la sursele de finanțare guvernamentale și trebuie să returneze 2,4 milioane de lire sterline, banii cu care s-a renovat reședința acestora din Windsor, la care nu au renunțat, conform today.com.

Din primăvară, cei doi foști duci de Sussex nu o vor mai reprezenta pe Regină și coroana regală în lume, devenind astfel 100% independenți, nu doar financiar.

Nu e prima oară când se întâmplă asta: Prințesei Diana i s-a retras titulatura regală după divorțul de Prințul Charles

Jurnaliștii britanici spun că Meghan și Harry vor putea păstra titulatura de „Alteța sa regală”, dar nu o vor mai putea folosi.

Cu alte cuvinte, nu vor mai putea fi numiți duci de Sussex, dar poate fi păstrată varianta de adresare „Alteța sa regală”.

Nu e primul membru al familiei lui Harry care își pierde titlul. S-a întâmplat cu Prințesa Diana, mama acestuia, în anul 1996, după divorțul de Prințul Charles.

Cel mai probabil, noul nume al foștilor duci va fi Mountbatten-Windsor și nu familia Sussex. Acest nume vine de la numele de familie al prințului consort Philip Mountbatten și de la bunicul Reginei Elisabeta a II-a, regele George al V-lea.

Copilul lor, Archie, poartă numele Archie Harrison Mountbatten-Windosr. Situația lui Harry e ceva mai complicată, căci odată ce s-a înrolat în armată, acesta a putut folosit numele de Wales, pe care îl deține, de altfel, tatăl său, Charles.

Decizia foștilor duci de Sussex de a părăsi Casa Regală a Marii Britanii a șocat opinia publică, iar britanicii nu o mai privesc cu aceeași simpatie pe fosta actriță din serialul „Suits”.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×