Principesa Margareta deplânge moartea Cristinei Țopescu: „A dovedit o noblețe sufletească și profunzime a spiritului”

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
13/01/2020, 13:49
Principesa Margareta deplânge moartea Cristinei Țopescu: „A dovedit o noblețe sufletească și profunzime a spiritului”
Principesa Margareta a transmis un mesaj în memoria Cristinei Țopescu. Sursa foto: Facebook/ wowbiz.ro. Colaj: Fanatik

Principesa Margareta a României deplânge moartea Cristinei Țopescu. Jurnalista primise în anul 2012 medalia Regele Mihai I pentru loialitate, în cadrul unei ceremonii solemne care a avut loc în Sala Regilor din Palatul Elisabeta.

Principesa Margareta, mesaj trist după moartea Cristinei Țopescu

Se știe faptul că prezentatoarea găsită ieri moartă avea o simpatie profundă pentru Regele Mihai I al României, realizând chiar și un interviu-document cu fostul monarh difuzat de majoritatea televiziunilor de la noi.

„Intelectual rafinat şi jurnalist de televiziune de vocaţie, Cristina Ţopescu a avut o respectată carieră publică de patru decenii, în care a dovedit o neobişnuită discreţie, nobleţe sufletească şi profunzime a spiritului“, scrie Custodele Coroanei, Principesa Margareta într-o postare pe Facebook.

Jurnalista avea un respect imens pentru Regele Mihai

„Alături de Papa Ioan Paul al II-lea, Regele Mihai este un reper moral pentru mine, ambele personalităţi sunt insule de moralitate şi nobleţe, pe care mă refugiez cu gândul şi cu speranţa, ca să nu mă sufoc de-a binelea de revoltă în faţa spectacolului pe care ni-l oferă atâtea personaje contemporane“, a declarat Cristina Țopescu în anul 2012 după ce a primit medalia de la Rege.

Cristina a fost profund marcată și de discursul pe care Regele Mihai l-a ținut în Parlamentul României înainte să închidă ochii definitiv.

„A fost emoţionant. Am vorbit cu prieteni, am vorbit şi cu politicieni din partide diferite şi toţi mi-au spus că au lăcrimat. Ce-o fi însemnând asta? Or fi lacrimi de tristeţe faţă de soarta deloc generoasă pe care se pare că o are republica română, aşa cum arată ea acum şi noi odată cu ea…”, spunea Cristina.

„Or fi lacrimi şi de bucurie pentru că într-o mare de impostură, lăcomie şi necinste, azi am văzut, o dată-n plus, ca există, totuşi, o insulă de nobleţe, decenţă şi înţelepciune, o insulă pe care unii dintre noi, dacă am putea, ne-am refugia şi mâine…? Mie un lucru mi-e limpede: nu există român care să iubească România aşa cum îşi iubeşte Regele ţara”,  a adăugat atunci jurnalista.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×