Primul deces cauzat de coronavirus în Europa. Epidemia face din ce în ce mai multe victime în afara Chinei

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
15/02/2020, 14:03
Primul deces cauzat de coronavirus în Europa. Epidemia face din ce în ce mai multe victime în afara Chinei
Primul deces cauzat de coronavirus în Europa. Epidemia face din ce în ce mai multe victime în afara Chinei. Sursa foto: Hepta

Epidemia de coronavirus a cauzat primul deces în Europa. Mai exact, este vorba despre un bărbat din China ce călătorise în Franța, anunță BBC.

Primul deces cauzat de coronavirus din Europa

Astfel, a fost înregistrat primul deces cauzat de coronavirus în Europa, în persoana unui bărbat de origine chineză, de 80 de ani, ce călătorise în Franța.

Bărbatul a murit din cauza coronavirusului, fiind astfel înregistrată prima victimă a virusului COVID-19 de pe bătrânul continent.

Ministrul francez al Sănătăţii, Agnès Buzyn, a declarat că primul deces din Europa cauzat de virusul pornit din Wuhan este un bărbat  de 80 de ani, din provincia Hubei, China, informează BBC.

Potrivit informațiilor, chinezul a ajuns în Franța pe data de 16 ianuarie și a fost plasat în carantină pe 25 ianuarie, într-un centrul amplasat în cadrul Spitalului din Paris.

Coronavirusul face tot mai multe victime în afara Chinei

Epidemia cauzată de noul tip de coronavirus face tot mai multe victime la nivel mondial, astfel că, înainte de primul deces cauzat de agentul patogen în Europa, alte trei decese au fost confirmate în afara Chinei, respectiv în Hong Kong, Filipine și Japonia.

Există în acest moment și un român infectat cu virusul COVID-19, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Cetățeanul român se afla pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată de mai bine de două săptămâni în carantină.

Românul diagnosticat cu coronavirus se află acum internat într-un spital din Japonia, iar starea sa de sănătate este una bună, anunță MAE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×