Primele măsuri în cazul în care ai intrat în contact cu o persoană care are coronavirus: ”Să nu se trateze singuri”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
24/02/2020, 10:23
Primele măsuri în cazul în care ai intrat în contact cu o persoană care are coronavirus: ”Să nu se trateze singuri”
Care sunt măsurile pe care trebuie să luăm pentru a ne proteja de coronavirus. Sursa foto: Hepta.ro

Coronavirusul din China ține prima pagină a ziarelor nu doar din cauza numărului mare de oameni care au murit, dar și pentru că acest virus se răspândește alarmant de repede. Recomandările pe care ni le dau medicii nu țin doar de spălatul pe mâini, ci este vorba de mult mai mult mai ales atunci când intri în contact cu o persoană care prezintă semnele bolii.

Care sunt recomandările care previn infectarea cu coronavirus

Indiferent că este vorba de coronavirus sau de un alt virus care se răspândește pe cale virală este foarte important să luăm măsuri pentru a preveni infectarea. Așa cum știm cu toții cea mai importantă recomandare a cadrelor medicale este spălatul pe mâini cu apă și săpun cât mai des posibil. Se pot folosi și soluții pe bază de alcool ori de câte ori este nevoie.

O altă măsură pe care ne-o recomandă medicii este purtarea unei măști de protecție, dar și evitarea persoanelor care prezintă semnele îmbolnăvirii. De asemenea, în situația în care ați intrat în contact cu o persoană bolnavă trebuie să evitați să vă atingeți gura, nasul și ochii.

Ce măsuri mai trebuie luate când intri în contact cu o persoană care are coronavirus

Evitaţi cât mai mult posibil contactul apropiat cu persoanele care tuşesc sau au febră. Dacă dumnevoastră sunteți persoana care are febră și tușește atunci mergeți de urgență la medicul de familie și spuneți-i acestuia care sunt zonele unde ați călătorit cel mai recent.

Este foarte important atunci când tușiți sau strănutați să vă acoperiți gura și nasul cu o batistă de hârtie de unică folosință care mai apoi se va arunca la coșul de gunoi. Imediat după ce ați folosit șervețelul este foarte important să vă spălați pe mâini.

Păstrați o distanță de cel puțin 1 metru față de orice persoană care prezintă semnele îmbolnăvirii cu coronavirus. În plus, oamenii trebuie să evite spațiile închise și aglomerațiile cum ar fi supermarketurile, mijloacele de transport în comun sau piețele.

Totodată, este foarte improtant ca încăperile să fie aerisite cât mai des posibil, fie că este vorba de spațiul de acasă, fie că este vorba de cel de la locul de muncă. Totodată, cadrele medicale ne mai transmit să evităm consumul de produse de animale crude sau care sunt gătite foarte puțin. Evitați și contactul direct și neprotejat cu animalele vii din piețele de animale.

Raed Arafat despre tratamentul coronavirusului: ”Se tratează simptomele”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) Raed Arafat a transmis că medicii pot trata doar simptomele coronavirusului pentru că în momentul de față nu s-a găsit un tratament pentru acest virus care a izbucnit în piața din Wuhan în decembrie 2019.

Coronavirusul nu este ca o gripă obișnuită și având în vedere că este un virus nou trebuie făcute numeroase studii înainte de a fi găsit tratamentul ideal. Cert este că acest virus periculos care provoacă pneumonie se transmite pe calea aerului.

„Coronavirsul nu are tratament și nici vaccin. Se tratează simptomatic. Dacă se agravează situația, se apelează la Terapie Intensivă. Se recomandă ca cei care au simptome să nu se trateze singuri, să nu ia antibiotice. Nu avem un vaccin pentru el.

Când vom avea vaccin, se va putea controla răspândirea lui și se va putea reduce la maximum răspândirea lui. Până nu avem vaccin nu știm dacă nu se va schimba ca și comportament și ca impact. Pe parcurs, poate suferi mutații, iar manifestarea sau impactul poate fi mai serios”, a spus Raed Arafat, informează antena3.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×