Primele incidente, chiar înainte de votare: Doi șoferi care transportau buletinele de vot au fost prinși beți la volan!

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
09/11/2019, 13:14
Primele incidente, chiar înainte de votare: Doi șoferi care transportau buletinele de vot au fost prinși beți la volan!
Primele incidente care s-au produs la aceste alegeri prezidențiale *foto: Inquam Photos

Duminică, 10 noiembrie, au loc alegerile prezidențiale și în țară, dar incidentele au apărut chiar cu o zi înainte de votare. Astfel, doi șoferi din București care aveau sarcina să transporte buletinele de vot către secțiile de votare au fost prinși în timp ce erau beți la volan.

Primul incident la București, chiar înainte de votul pentru alegerile prezidențiale

Șoferii au fost depistați de polițiștii din Capitală în momentul în care trebuiau să transporte sacii cu buletinele de vot pentru a-i duce către secții. Unul dintre ei a fost depistat cu 0,06 mg alcool pur în aer expirat și celălalt cu 0,17 mg alcool pur în aer expirat. Cei doi au fost amendați cu 1.300 de lei de fiecare și s-au ales cu carnetul suspendat, anunță cei de la Digi24 Tv.

Poliția Capitalei a anunțat că sunt peste 2.200 de polițiști care trebuie să asigure corectitudinea procesului de vot în România, iar printre atribuțiile lor a intrat și verificarea șoferilor care au trebuit să transporte buletinele de vot către urnele dee votare: „În acest moment sunt transportate buletinele de vot către urne. Pentru a ne asigura că nu vor exista incidente pe parcursul acestei activităţi, toţi conducătorii auto sunt testaţi cu aparatul alcooltest şi de asemenea sunt verificate documentele, atât ale celor ce se află la volan, cât şi ale autoturismelor de transport”, a declarat chiar în această dimineață Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Inspector principal de poliţie.

Alegerile prezidențaile din 2019, cele mai scumpe din istorie

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a anunțat că alegerile prezidenţiale 2019 sunt cele mai scumpe de până acum. „Sunt cele mai scumpe alegeri. Vorbim de 835 de secţii de votare în străinătate faţă de 441, faţă de 390 cât erau acum cinci ani în străinătate şi procesul de votare în străinătate este costisitor, dar este costisitor şi în ţară. Din 150 de milioane, 50 de milioane aproape sunt în străinătate, iar 100 de milioane în ţară. Sunt destul de mulţi bani, trebuiesc gândite alte modalităţi de lucru. Vorbim de secţii de votare care sunt înfiinţate la care votează 30% dintre cetăţeni şi atunci trebuie să gândim reducerea costurilor prin modalitatea de tipărire a buletinelor de vot, prin modalitatea de funcţionare a birourilor secţiilor de votare fiindcă acum sunt cu 9 membri şi de mai multe mecanisme”, a declarat preşedintele AEP, cu câteva zile înainte de startul alegerilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×