Primele imagini cu pacientul confirmat cu coronavirus în România. Tânărul din Gorj infectat cu COVID-19, transferat la Institutul Matei Balș

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
27/02/2020, 08:35
Primele imagini cu pacientul confirmat cu coronavirus în România. Tânărul din Gorj infectat cu COVID-19, transferat la Institutul Matei Balș
Tânărul de 25 de ani infectat cu coronavirus, transferat la Institutul Matei Balș din București. Sursa foto: observator.tv

Bărbatul în vârstă de 25 de ani din județul Gorj diagnosticat cu coronavirus a fost ajuns în dimineața zilei de joi, 27 februarie, la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din București. Tânărul a intrat în contact direct cu cetățeanul italian care a ajuns pe teritoriul țării noastre în urmă cu o săptămână.

Tânărul de 25 de ani diagnosticat cu coronavirus a ajuns la „Matei Balș”

Gorjeanul în vârstă de 25 de ani care a intrat în contact direct cu cetățeanul italian infectat cu coronavirus a fost depistat pozitiv și a fost transferat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj în cursul acestei dimineți la Institutul „Matei Balș” din Capitală. Tânărul din satul Dobrana, comuna Prigoria, a călătorit toată noaptea cu o ambulanță specială, complet izolat.

„Va fi preluat de colegii de la Matei Balş, în spaţiul în care există încăperile de izolare. Ambulanţa va fi dezinfectată şi se va întoarce la Dolj. Dacă va avea simptome minimale va fi tratat minimal, dacă vor apărea complicaţii, va fi tratat.

Nu există tratament specific pentru coronavirus nicăieri în lume în acest moment”, a explicat secretarul de stat Raed Arafat la doar câteva minute după ce ambulanța care- l transporta pe tânăr a intrat pe poarta Institutului Matei Balș, potrivit observator.tv.

Bărbatul infectat cu coronavirus, izolat de restul pacienților

Transportul bărbatului infectat cu coronavirus s-a desfășurat în condiții normale, tânărul de 25 de ani din județul Gorj fiind asistat pe tot parcursul drumului de personalul medical, dar și de un echipaj specializat în intervenții de tip CBRN (situații de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară).

Cadrele medicale de la Institutul Matei Balș au stabilit pentru primul caz de coronavirus din țara noastră o schemă de tratament și au anunțat că tânărul va rămâne izolat complet de restul pacienților care se află internați în institut.

Starea de sănătate a tânărului din județul Gorj, una bună

În momentul de față starea pacientului infectat cu COVID-19 este una bună, neavând simptome specifice virusului periculos. Pe de altă parte părinții și bunicii tânărului din Gorj, în total 7 persoane, vor rămâne la domiciliu şi nu vor putea părăsi locuinţa fiind păziți în permanență.

„Nu prezintă febră, tuse, alte simptome. Faptul că este un test pozitiv înseamnă că va fi transportat la spital și internat. Un echipaj de la ISU Dolj, cu izoletă, s-au deplasat deja pentru preluarea persoanei respective de la domiciliu. Acesta va fi adus la Matei Balș. 

„Toate cele 7 persoane care fac parte din familia bărbatului nu au coronavirus, dar vor sta sub pază, în izolare, la domiciliu, cel puțin 14 zile de carantină. Dacă la unul din cei 7 apar simptome, atunci se va testa, iar dacă iese pozitiv va ajunge la spital”, a declarat Raed Arafat într-o conferință de presă.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×