Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, atac dur la adresa USR-ului: „Pentru ei, politica de partid e mai importantă decât sănătatea oamenilor”

Consiliul Local Sector 1 a adoptat în şedinţa de joi, 19 martie, un proiect de rectificare bugetară ce prevede majorarea bugetului Poliţiei Locale cu aproximativ 25 milioane lei, precum și cel al DGASPC sector 1 cu 3 milioane de lei, în contextul epidemiei de coronavirus. De asemenea, Bugetul Centrului Multifuncţional Caraiman se majorează cu circa 69 milioane de lei, în vederea alocării resurselor financiare pentru ducerea la îndeplinire a măsurilor de combatere a răspândirii agentului patogen.

Primarul PSD, Dan Tudorache, critici dure la adresa USR-ului. Partidul lui Dan Barna nu a votat proiectul primarul Sectorului 1

Chiar dacă proiectul a primit aviz pozitiv în urma ședinței de astăzi, acesta nu s-a bucurat de voturile consilierilor USR, situație care l-a înfuriat la culme pe primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, edilul a criticat în termeni extremi de duri partidul condus de Dan Barna, susținând că acesta pune propria politică mai presus de sănătatea cetățenilor, într-o perioadă în care omenirea se confruntă cu una dintre cele mai mari amenințări din întreaga sa istorie.

Pentru USR, politica de partid este mai importantă decât sănătatea oamenilor. Nu există nicio altă explicaţie plauzibilă care să justifice votul de azi, din şedinţa extraordinară a Consiliului Local, în care s-au aprobat fondurile necesare acţiunilor pe care le întreprindem în lupta împotriva pandemiei de COVID-19 şi consecinţelor acesteia!

Rectificarea bugetară pe care am solicitat-o a fost aprobată, dar nu şi de următorii consilieri: Cristina Munteanu (USR) – vot împotrivă; Oliver Păiuşi (USR) – vot împotrivă; Manuel Vieru (USR) – vot împotrivă; Dorina Bănişor (USR) – absentă; Manuela Mureşan (USR) – absentă”, a scris Dan Tudorache, primar din partea PSD, pe contul său de Facebook.

Reacția europarlamentarului USR Clotilde Armand: „Primarul Tudorache a ales să-şi facă campanie electorală din banii locuitorilor din sectorul 1”

În replică, europarlamentarul USR Clotilde Armand a declarat că formațiunea politică aflată sub conducerea lui Dan Barna va susține orice măsuri de prevenire şi prevenţie împotriva coronavirusului. Totodată, aceasta l-a acuzat pe primarul Sectorului 1 că se folosește de epidemie pentru a-și face campanie electorală în vederea alegerilor locale ce ar trebui să fie organizate în acest an.

Vrem doar să ne comunice transparent toate cheltuielile care sunt făcute din bugetul Primăriei. Primarul Tudorache a ales să-şi facă campanie electorală din banii locuitorilor din sectorul 1”, a spus Clotilde Armand, afirmațiile sale fiind completate ulterior de Oliver Păiuşi, care a explicat că votul împotrivă a venit ca urmare a unor note de fundamentare considerate nejustificate.

Mai avem încă o problemă, e vorba de cheltuirea banului public într-un mod mai mult decât transparent şi legal, deci astea sunt esenţiale pentru noi – legalitate şi transparenţă şi evident interesul public al cetăţeanului sectorului 1.

În notele de fundamentare sunt sume foarte mari alocate acestor holtere, din ce se vede sunt 64 de milioane de lei, este o sumă uriaşă şi nu ştim cine beneficiază. Nu știm nici care este rolul Caraimanului de a cumpăra aceste holtere”, a explicat Păiuși.