Primarul din Târgu Mureș nu vrea să ofere un hotel pentru carantină. „Creăm nebunii populaţiei, îi zăpăcim cu totul acum?”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
25/02/2020, 18:52
Primarul din Târgu Mureș nu vrea să ofere un hotel pentru carantină. „Creăm nebunii populaţiei, îi zăpăcim cu totul acum?”
Primarul din Târgu Mureș nu vrea să ofere un hotel pentru carantină. "Creăm nebunii populaţiei, îi zăpăcim cu totul acum?". Sursa foto: Hepta

Dorin Florea, primarul din Târgu Mureș, a declarat, marți, că nu va pune la dispoziția DSP un hotel solicitat de autoritatea statului pentru a putea fi transformat în centru de carantină.

Edilul refuză să ofere un hotel pentru a fi folosit ca centru de carantină

Primarul orașului Târgu Mureș a anunțat că nu va da curs solicitării DSP de a utiliza un hotel din oraș în scopul de a fi transformat în centru de carantină pentru izolarea persoanelor ca măsură de prevenţie a coronavirusului COVID-19.

Dorin Florea a spus că spitalele sunt cele care deţin infrastructura necesară gestionării problematicii de acest fel, nu primăriile.

„Mă trezesc cu o adresă să pun la dispoziţie clădiri. Creăm nebunii populaţiei, îi zăpăcim cu totul acum? Dacă ar fi Orwell, ar face nişte nuvele extraordinare, de la gripa aviară, pesta porcină şi gripa umană. E o problemă care trebuie tratată cu multă decenţă, educaţie, nu cu isterii.

Mâine te trezeşti cu trei strănutători şi târgumureşenii vor ocoli zona şi nu vom mai merge în clădirea respectivă (…) O gripă şi o afecţiune pulmonară necesită curăţenie, aer şi oxigen, lucruri pe care nu le pot asigura de la primărie”, a declarat Dorin Florea, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Primarul din Târgu Mureș spune că orașul are două spitale de boli infecțioase

În plus, primarul din Târgu Mureș mai spune că orașul are deja două spitale de boli infecțioase, unde pot fi organizate astfel de centre de carantină.

„E un semnal pentru DSP şi pentru directorul spitalului, în caz de ceva avem două spitale de boli infecţioase şi se dă o categorie de saloane cu circuit închis care să fie gestionate cu oxigen şi cu tot ce e nevoie, nu să pună primarul la dispoziţie Casa Eminescu”, a mai spus Dorin Florea.

În plus, primarul, care de profesie este medic, a profitat de ocazie pentru a le recomanda târgumureşenilor să rămână calmi şi să respecte regulile de igienă, în timp ce politicienilor le-a spus să lase psihoza deoparte.

„Rog târgumureşenii să aibă grijă, să se expună mai puţin în aglomerări, profilactic să poarte o mască, să consume multe legume, fructe şi orice suc natural, bătrânii, tinerii şi copiii să aibă grijă în mod deosebit, întrucât sistemul lor imunitar este mai slab şi o banală răceală le poate fi fatală.

În rest să terminăm cu psihoza şi să lăsăm virusologii, Academia Română, Institutul Naţional de Microbiologie să iasă şi să spună, nu miniştrii. Psihoza e mare (…) Rog medicii să îşi vadă de treabă, carantina şi tot ce vor să facă, să facă în spitale, unde au servicii şi toată infrastructura creată”, a ținut să precizeze primarul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×