Primarul comunei Prigoria: “Situația va fi destul de gravă. Băiatul infestat cu coronavirus a fost la nuntă. Prietena lui e izolată la Tg Jiu”

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
27/02/2020, 01:45
Primarul comunei Prigoria: “Situația va fi destul de gravă. Băiatul infestat cu coronavirus a fost la nuntă. Prietena lui e izolată la Tg Jiu”
Primarul comunei Prigoria a vorbit despre Sergiu, primul român depistat cu coronavirus. Sursa foto: captură Antena 3

Primarul comunei Prigoria, doamna Iuliana Iliescu, a oferit detalii despre cazul românului depistat cu coronavirus. Tânărul de 25 de ani pe nume Surescu Sergiu este cel mai tânăr din familia aflată în carantină în aceste momente.

Primarul comunei Prigoria, dezvăluiri despre Sergiu, tânărul de 25 de ani depistat cu coronavirus

Primărița comunei gorjene a declarat că tânărul a participat recent la nunta patronului pentru care lucrează. În legătură cu numărul persoanelor din familie, aceasta a spus că în casa aflată în carantină locuiesc părinții și bunicii băiatului care va fi transportat la Institutul Matei Balș din Capitală.

Partenera acestuia se află la Târgu Jiu, conform declarațiilor primarului. Aceasta ar sta singură în reședința județului Gorj.

„Situația va fi destul de gravă”

„Situația va fi destul de gravă. Băiatul infestat a fost la nuntă. Prietena lui e izolată la Târgu Jiu”, a mărturisit primarul Iliescu pentru Antena 3.

Primarul comunei a apărut în localitate în miez de noapte și, deși este medic de profesie, aceasta a oferit declarațiile în fața reporterului Antena 3 fără mască de protecție.

Chiar dacă este infestat, tânărul nu prezintă decoamdată simptomele specifice virusului care a pornit din Wuhan, China.

„Nu prezintă febră, tuse, alte simptome. Faptul că este un test pozitiv înseamnă că va fi transportat la spital și internat. Un echipaj de la ISU Dolj, cu izoletă, s-au deplasat deja pentru preluarea persoanei respective de la domiciliu. Acesta va fi adus la Matei Balș”, a declarat ieri seară Raed Arafat într-o conferință de presă.

„Toate cele 7 persoane care fac parte din familia bărbatului nu au coronavirus, dar vor sta sub pază, în izolare, la domiciliu, cel puțin 14 zile de carantină. Dacă la unul din cei 7 apar simptome, atunci se va testa, iar dacă iese pozitiv va ajunge la spital”, a mai spus Arafat ieri.

Medicul Adrian Streinu Cercel de la Matei Balș a spus că medicii sunt pregătiți să facă față acestui caz și a altor posibile cazuri de acest tip.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×