Primăria Capitalei, executată silit pentru 3.7 milioane de euro. Solicitarea Gabrielei Firea pentru Guvern

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 23:45
Primăria Capitalei, executată silit pentru 3.7 milioane de euro. Solicitarea Gabrielei Firea pentru Guvern
Gabriela Firea/ Facebook

Primăria Capitalei a anunțat că este executată silit pentru 3.7 milioane de euro și 500.000 de lei, pentru o expropriere, în baza unei sentințe din 2010.

Primăria Capitalei, executată silit pentru 3.7 milioane de euro

Primarul Gabriela Firea cere Guvernului sistarea executărilor silite pe durata stării de urgență.

„Solicit Guvernului să emită un act normativ care să prevadă sistarea executărilor silite pe bugetele UAT-urilor, pe perioada stării de urgenţă, având în vedere faptul că toate primăriile din România îşi concentrează resursele pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

Mai mult, în acest moment activităţile generatoare de venituri, atât la nivel naţional cât şi local, sunt reduse, iar resursele bugetare alocate Municipiului Bucureşti de la bugetul de stat sunt insuficiente”, a explicat Gabriela Firea, conform stiripesurse.ro.

Gabriela Firea a declarat că Primăria capitalei a alocat sume importante de bani pentru aprovizionarea spitalelor, asigurarea personalului medical, asigurarea unor mese calde pentru persoanele nevoiașe, la care se adaugă „stimulentele financiare destinate categoriilor sociale vulnerabile, care pe luna martie sunt în valoare de 8 milioane de euro”.

Primarul Capitalei a explicat că instituția nu ar putea face față unor plăți și a cerut suspendarea deciziei până când se va termina starea de urgență: ”Creanţele NU se pot achita din sumele destinate potrivit bugetului aprobat pentru acoperirea cheltuielilor de organizare şi funcţionare, inclusiv a celor de personal, în scopul îndeplinirii atribuţiilor şi obiectivelor legale, pentru care au fost înfiinţate.

Mai mult decât atât, având în vedere decretul 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, autorităţile locale trebuie să se implice activ în asigurarea serviciilor medicale, sociale, menţinerea şi asigurarea unor măsuri de ordine şi siguranţă publică etc.

Totodată, conform decretului, la art. 6, s-a dispus în sarcina conducătorilor autorităţiilor publice obligaţia de a respectă şi de a aplică toate măsurile stabilite prin prezentul decret şi prin ordonanţele emise de ministrul afacerilor interne.

Deci rezultă faptul că în contextul actual bugetul autorităţii publice trebuie să rămână la dispoziţia autorităţilor în aplicarea măsurilor pe care starea de urgenţă o impune”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×