Primăria București, tăieri masive de bani de la biserici! Catedrala Neamului lăsată fără o sumă importantă

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
13/12/2019, 15:09
Primăria București, tăieri masive de bani de la biserici! Catedrala Neamului lăsată fără o sumă importantă GALERIE FOTO
Catedrala Neamului trebuia să fie finalizată în 2018. Sursa foto - hepta

Primăria București nu a ezitat și a anunţat tăieri masive de bani. Bisericile vor avea cel mai mult de suferit! Instituția condusă de Gabriela Firea vrea să taie aproape 50 de milioane de lei din banii pe care i-a alocat în 2019  pentru realizarea de lucrări la mai multe lăcașuri de cult din Capitală.

Primăria București, tăieri masive de bani de la biserici!

Proiectul va fi supus dezbaterii în şedinţa CGMB de miercuri. Banii erau destinați unor lucrări diferite precum: refacere faţadă biserică şi turn clopotniţă (Mănăstirea Radu Vodă) sau consolidarea scărilor monumentale (Palatul Patriarhiei).

Și remodelarea bucătăriei (Mănăstirea Plumbuita) sau reparaţii gard (Parohia Ceauş Radu) se aflau pe listă conform celor de la Mediafax. Cea mai mare sumă tăiată, 10 milioane de lei, va fi de la Patriarhia Română.

Catedrala Neamului lăsată fără o sumă importantă

Aceștia sperau să mai facă un pas cu ajutorul banilor pentru finalizarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului. Trebuie specificat că proiectul vine în contextul în care premierul României a spus că Primăria Capitalei nu va primi cei 677 de milioane de lei ceruți din fondul de rezervă al guvernului.

„Primăria București a beneficiat de alocare, din fondul de rezervă al Guvernului, de 100 de milioane și mi se pare o neobrăzare să mai formulezi o cerere.

Adică ce vrea? Să plătim noi factura pentru companiile de nababi înființate de Firea? Nu acceptăm așa ceva sub nicio formă”, a spus Ludovic Orban. Replica nu s-a lăsat prea mult timp așteptată.

Gabriela Firea a anunțat pe o rețea de socializare că îi va face plângere penală premierului. „În cazul în care Guvernul Orban nu va da curs solicitării noastre, atunci îi informez că vom formula plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele domnului prim-ministru.

Plângere vom face și pe numele ministrului Finanțelor Publice, precum si pe cele ale funcționarilor publici care vor valida un buget ilegal pentru Primăria Capitalei” a spus Firea.

Primăria Capitalei va fi pusă în situația să nu poată achita subvenția la transportul public în comun, subvenția la energie termică, cheltuielile cu cele 19 spitale, creditele contractate în trecut de alți primari (de dreapta), continuarea investițiilor urgențe în infrastructură pentru fluidizarea traficului, deja demarate”, a mai scris Firea

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×