Prima cântăreață de operă din Groenlanda a murit la doar 39 de ani! Care este cauza decesului

Ciprian Postolache   
în Muzica
16/02/2019, 13:52
Prima cântăreață de operă din Groenlanda a murit la doar 39 de ani! Care este cauza decesului GALERIE FOTO
Prima cântăreață de operă din Groenlanda a murit la doar 39 de ani! Care este cauza decesului

S-a stins din viață prima cântăreață de operă din Groenlanda. Artista a murit la doar 39 de ani! „Este o icoană a muzicii ceea ce am pierdut noi astăzi”, a declarat directorul de orchestră Per Rosing, la postul național de  televiziune și radio, KNR. Cauza decesului Idei Heinrich, prima cântăreață de operă în Groenlanda, este o boală necruțătoare, cancerul.

Prima cântăreață de operă din Groenlanda, Ida Heinrich, s-a stins din viață vineri, la doar 39 de ani. Artista a murit după ce a pierdut lupta cu boala necruțătoare acestui secol, cancerul. „Ea a deschis calea pentru numeroşi cântăreţi nu există o tradiţie de muzică clasică în Groenlanda, însă ea le-a deschis gustul compatrioţilor săi”, a precizat Per Rosing, îndurerat de moartea celei care a adus muzica clasică pe tărâmurile Groenlandei.

Prima cântăreață de operă din Groenlanda a murit la doar 39 de ani! Ida Heinrich a pierdut lupta cu cancerul

Prima cântăreață de muzică clasică din Groenlanda a murit la doar 39 de ani. Ida Heinrich a cântat pe scenele din mai multe țări, dar mai ales din Groenlanda şi Danemarca. De asemenea, artista a fost componentă a corului care a acompaniat-o pe cunoscuta solistă islandeză Björk. Cauza morții primei cântărețe de muzică de operă din Groenlanda este un cancer necruțător cu care s-a luptat ani buni solista.

 „Este o icoană a muzicii ceea ce am pierdut noi astăzi”, a spus îndurerat directorul de orchestră Per Rosing. Groenlanda, este teritoriu autonom al regatului danez. Are 56.000 de locuitori, aproape 12% sunt danezi, iar restul de 88%  sunt băştinaşii insulei. Groenlanda se află în nordul Oceanului Atlantic, între America şi Europa. Are o suprafaţă totală de 2,17 milioane de kilometri pătraţi, adică este de 10 ori mai mare ca România. Doar 410.000 de kilometri sunt reprezentați de pământ, restul teritoriurului fiind acoperit de gheață. Astfel spus, calota glaciară acoperă 80% din suprafaţa Groenlandei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×