Prețurile la energie electrică, termică, salubritate, carburanți nu mai pot fi majorate. Măsurile luate de Guvern, în plină epidemie de coronavirus

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 22:36
Prețurile la energie electrică, termică, salubritate, carburanți nu mai pot fi majorate. Măsurile luate de Guvern, în plină epidemie de coronavirus
Prețul la benzină nu mai poate fi majorat

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că prețurile la energie electrică, energie termică, gaze, apă și carburanți vor fi plafonate în această perioadă de criză. Reprezentantul guvernului a anunțat că prețurile ar putea să scadă, însă e exclusă o majorare.

Prețurile la utilități au fost plafonate

Vela a făcut anunțul în cadrul unei declarații de presă prin care a anunțat noile măsuri impuse de MAI în lupta României cu coronavirus.

„Prețurile la energie electrică, termică, salubritate, carburanți, apă curentă nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat astăzi la data emiterii prezentei ordonanțe militare. Prețurile pot doar să scadă, nu mai pot fi majorate”, a explicat ministrul Marcel Vela.

Ordonanța Nr. 4 prevede următoarele, făcând referire la informația oferită pe scurt de Marcel Vela.

În perioada stării de urgență prețurile la energie electrică și termică, gaze naturale, alimentare cu apă, salubritate și carburanți nu pot fi majorate peste nivelul practicat la data emiterii prezentei ordonanțe militare, acestea putând fi doar diminuate în funcție de cerere și ofertă.

Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I”, este menționat în textul ordonanței.

Măsura este valabilă pe perioada stării de urgenţă, la fel ca restul măsurilor gândite de autorități.

Conform specialiștilor, România se așteaptă la 1 milion de șomeri în lunile ce vor urma. Guvernul a încercat să ia mai multe măsuri care să ajute economia, însă doar timpul va dovedi dacă aceste măsuri au fost utile.

Momentan, România așteaptă să treacă în scenariul 4 al epidemiei, când vor fi bifate 2000 de cazuri.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×