Religia, în vremea internetului! Un preot din Iași primește pomelnice pentru protejarea oamenilor de coronavirus

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
26/02/2020, 17:15
Religia, în vremea internetului! Un preot din Iași primește pomelnice pentru protejarea oamenilor de coronavirus
Un preot din Iași primește pomelnice pentru protejarea oamenilor de coronavirus *foto: facebook Dan Damaschin

Preotul Dan Damaschin de la Biserica Maternității „Cuza Vodă” din Iași le-a transmis miercuri enoriașilor că cei afectați de epidemia provocată de coronavirus îi pot trimite pomelnice în comentarii. Acesta a adunat în numai trei ore aproximativ 150 de persoane care i-au transmis mesaje cu numele unor persoane pentru care să se roage.

Preotul care a cerut pomelnice pentru persoanele cu coronavirus

În mai puțin de cinci ore, mesajul scris pe facebook de preotul Dan Damaschin a adunat peste 1.000 de reacții, peste 100 de distribuiri și aproape 500 de comentarii.

„Aflăm de la credincioși, de la mamele noastre din Maternitate și, atât cât ne permite timpul, din presă, de pe Facebook și de pe Whatsapp, de suferința provocată de așa numita epidemie de Coronavirus.

Chiar dacă avem rezervele noastre susținute cu argumente solide de medici reprezentativi ai Societății Științifice Românești, se impune să fim alături de frații și surorile noastre afectați de aceste evenimente”, a scris preotul, pe contul personal de facebook.

Dragii noștri.Aflăm de la credincioși, de la mamele noastre din Maternitate și, atât cât ne permite timpul, din presă,…

Posted by Dan Damaschin on Wednesday, February 26, 2020

Preotul Damaschin i-a îndemnat pe credincioși să vină la biserică și să se roage pentru cei afectați de coronavirus. În schimb, pentru cei care nu pot ajunge, i-a invitat să trimită comentarii pe Facebook, iar el se va ruga pentru ei.

„Oamenii noștri dragi, de aproape sau de departe, suferă. În această situație, vă îndemnăm și noi să întețim rugăciunea pentru sănătatea, pacea, liniștea și ajutorul celor încercați, prin pravila zilnică prin milostenia firească și mai ales slujbele din Biserici (acolo unde se poate), nu există rău omenesc, lumesc sau demonic ce nu poate fi biruit.

Tocmai de aceea și noi, creștinii din jurul Bisericii Maternității Cuza Vodă din Iași, vom săvârși zilnic, începând cu ora 7 Slujba Sfintei Liturghii (după rânduiala canonică) și Taina Sfântului Maslu.

Toți cei ce doresc să fie purtați în rugăciunile noastre, afectați de evenimentele mai sus menționate, ne pot trimite în comentarii un pomelnic cu cei dragi, spre a ne încălzi cu toții cu Mila și Harul Bunului Dumnezeu. Domnul Iisus Hristos să ne dăruiască sănătate multă, liniște sufletească și pace la toată lumea!”, a mai scris preotul din Iași, pe internet.

Dan Damaschin este unul dintre cei mai activi preoți din Iași. El a participat la mai multe acțiuni umanitare și de ajutorare a oamenilor nevoiași.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×