Premierul Ucrainei, OUT din funcție! A demisionat în urma unor înregistrări în care îl critica pe președinte

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
17/01/2020, 13:08
Premierul Ucrainei, OUT din funcție! A demisionat în urma unor înregistrări în care îl critica pe președinte GALERIE FOTO
Oleksiy Honcharuk şi-a dat demisia din funcţia de premier. sursa foto - Pavlo Gonchar/SOPA Images via ZUMA Wire)

Premierul Ucrainei este OUT din funcție! Oleksiy Honcharuk și-a dat demisia la mai puțin de șase luni de la preluarea puterii. Șeful Executivului a demisionat din cauza unor înregistrări făcute publice în care îl critică pe președintele Volodimir Zelenski.

Premierul Ucrainei, OUT din funcție!

Honcharuk a fost numit în funcție din august și era cel mai tânăr prim-ministru din istoria țării. Acesta a devenit primul premier învestit după alegerea lui Volodimir Zelenski în fruntea statului ucrainean.

Oleksiy Honcharuk și-a înaintat scrisoarea de demisie chiar președintelui Volodymir Zelenskiy, cel pe care îl critica de zor. Nu a durat mult și biroul prezidențial a răspuns scrisorii, spunând că va fi luată în considerare.

A demisionat în urma unor înregistrări în care îl critica pe președinte

Demisia este legată de publicarea pe internet a unor înregistrări audio de la o întâlnire cu Honcharuk, în care acesta ar vorbi despre abordarea „primitivă” a președintelui lui Zelenski.

„În ultimele zile, toți au fost martori la evenimente, care s-au desfășurat în jurul unor fișiere, montate din fragmente de înregistrări ale Guvernului. Conținutul lor creează artificial impresia că eu și echipa mea nu respectăm președintele, care este liderul nostru politic”, a scris premierul pe Facebook

Interesant este că Oleksiy Honcharuk a spus că a acceptat rolul de premier pentru a implementa programul președintelui, care „este un model de deschidere și decență”.

„Cu toate acestea, pentru a elimina orice îndoială cu privire la respectul și încrederea noastră în președinte, am scris o scrisoare de demisie și i-am înmânat-o președintelui cu dreptul de a o depune în Parlament”, a mai scris Honcharuk.

De remarcat că tensiunile din Ucraina vin în contextul unui scandal uriaş care are loc la Casa Albă. Donald Trump este acuzat de abuz de putere și de obstrucționarea Congresului american. Conform informaţiilor, Trump a solicitat omologului său ucrainean Volodimir Zelenski anchetarea lu iHunter Biden, fiul contracandidatului său Joe Biden.

Trump ar fi exercitat în interes personal presiuni asupra Ucrainei pentru a relua o investigaţie în care era vizat şi Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte democrat.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×