Posibilii premieri de pe masa lui Iohannis: Croitoru de la BNR, ambasadorul Emil Hurezeanu sau Dragoș Tudorache

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
10/10/2019, 11:44
Posibilii premieri de pe masa lui Iohannis: Croitoru de la BNR, ambasadorul Emil Hurezeanu sau Dragoș Tudorache
Trei premieri la care s-a gândit Iohannis: Hurezeanu, Croitoru și Tudorache. Sursa foto: caleaeuropeană.ro/ digi24.ro. Colaj: Fanatik

Pe masa lui Iohannis ar exista, la ora actuală, 3 posibili premieri, informează surse din politică. În cazul în care premierul Viorica Dăncilă va pleca azi dacă moțiunea de cenzură va trece, președintele ar trebui să numească un nou premier după consultările cu partidele politice parlamentare.

Trei premieri vehiculați: Tudorache, Croitoru și Hurezeanu

Au apărut deja câteva nume care circulă în spațiul public. Dacă inițial s-a vorbit mult despre varianta Ludovic Orban, astăzi au apărut trei nume noi care ar putea ocupa fotoliul de la Palatul Victoria. Site-ul digi24.ro lansează cele trei nume, iar acestea sunt:

  • Dragoș Tudorache, ministru de Interne în guvernarea Cioloș;
  • Lucian Croitoru, consilier la Banca Națională a României;
  • Emil Hurezeanu, fost jurnalist la Digi 24, actualmente ambasador al României în Germania.
viorica dăncilă
Viorica Dăncilă a ajuns în funcția de premier pe 29 ianuarie 2018. Sursa foto: știrileprotv.ro

Băsescu susține că Dăncilă ar putea rămâne interimar până după alegeri

Nu toată lumea este convinsă că vom avea în scurt timp un premier, chiar dacă moțiunea va trece. Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat într-o intervenție la Digi 24 că este foarte posibil ca Dăncilă să rămână în interimat până după alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

„Dacă va pica Guvernul, Dăncilă va rămâne interimar până după alegerile prezidențiale. Dacă nu va cădea, atunci Dăncilă este pe cai mari și ajunge în turul II la prezidențiale. Îi dau dreptate doamnei Dăncilă, pentru că nu am auzit ce vor face cei din opoziție după ce trece moțiunea. Nu există un acord semnat pentru o coaliție de guvernare, nu există un program clar care să fi fost făcut public. Nu există nimic”, a spus Băsescu azi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×