„Porțile Neamțului”, 1,6 milioane de euro! Scandal uriaș legat de amenajarea intrărilor în județ

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/02/2020, 15:48
„Porțile Neamțului”, 1,6 milioane de euro! Scandal uriaș legat de amenajarea intrărilor în județ GALERIE FOTO
Porțile Neamțului vor fi amplasate la intrarea în județ. Sursa foto - mediafax

Proiectul „Porțile Neamțului” costă nu mai puțin de 1,6 milioane de euro, bani cu care nu toată lumea este de acord! Vorbim despre amenajarea intrărilor din judeţ pe drumurile naţionale şi europene.

„Porțile Neamțului”, 1,6 milioane de euro!

Modelul estetic ales pentru realizarea „porţilor” este un obiectiv turistic emblematic pentru judeţul Neamţ, respectiv Turnul lui Ştefan cel Mare din Piatra-Neamţ.

De remarcat că acestea urmează a fi amplasate în zona drumurilor: DN 15 (la intrarea dinspre judeţul Bacău, în localitatea Costişa), DN 17B (la intrarea dinspre judeţul Suceava, în localitatea Lunca, comuna Borca), DN 15C (la intrarea dinspre judeţul Suceava, în localitatea Boroaia, judeţul Suceava) (…)

Scandal uriaș legat de amenajarea intrărilor în județ

(…)DN 15B (la intrarea dinspre judeţul Iaşi, în localitatea Timişeşti), DN 28 -E 583- (la intrarea dinspre judeţul Iaşi, în localitatea Săbăoani), E 85 (la intrarea dinspre judeţul Bacău, în localitatea Secuieni), DN 12C (la intrarea dinspre judeţul Harghita, în localitatea Bicaz-Chei).

Conform proiectului Consiliului Județean Neamț, în localităţile Costişa, Lunca şi Bicaz-Chei se va amplasa câte un singur semnal, pe partea dreaptă a sensului de intrare în judeţul Neamţ iar în localităţile Săbăoani, Secuieni, Timişeşti şi Boroaia se va amplasa câte un portal format din două turnuri, situate de o parte şi de alta a drumului, unite cu o arcadă de lemn între ele.

Interesant este că toate aceste construcții vor putea fi vizibile şi pe timp de noapte. Lucrul acesta o să fie realizat cu energie preluată din panouri fotovoltaice. Fiecare totem va fi dotat şi cu camere de supraveghere.

Valoarea investiţiei este de 8.054.337 lei, iar fondurile provin exclusiv din bugetul Consiliului Judeţean Neamţ. Costul a supărat pe mulţi, dar la vot, 18 consilieri au fost „pentru” iar cei 14 consilieri liberali s-au abţinut.

Atât a așteptat preşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Arsene care n-a ezitat să reacţioneze la abţinerea consilierilor PNL. „Lasă să aibă doar Suceava porţi, noi, Neamţul, să nu avem nişte porţi în care să se vadă, când intri în judeţ, că intri într-un judeţ cum trebuie”, a fost mesajul transmis de Arsene.

Decizia liberalilor de a nu susţine iniţiativa a fost motivată de costurile mult prea ridicate.

„Nu am considerat ca suma de peste opt milioane de lei să fie folosită pentru nişte porţi de intrare în judeintrareţ, în condiţiile în care cu aceşti bani se pot face 10 km de drumuri comunale, grădiniţe sau grupuri sanitare în toate şcolile care au toaleta în curte”, a declarat Florin Hopşa, liderul grupului PNL din Consiliul Judeţean

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×