Poliţia bulgară a oprit la graniţa cu România un camion frigorific care transporta 15 migranţi​

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/02/2020, 20:57
Poliţia bulgară a oprit la graniţa cu România un camion frigorific care transporta 15 migranţi​
Migranţi descoperiţi într-un camion frigorific

Poliţia bulgară a avut o surpriză de proporţii atunci când a tras pe dreapta un camion frigorific. În maşină se aflau 15 migranţi din Siria, Irak şi Afgansitan. Şoferii camionului, doi greci, au fost arestaţi.

Un camion frigorific ce transporta migranţi, desoperit de poliţiştii Bulgari

Poliţia din Bugaria a descoperit 15 migranţi într-un camion frigorific, în urma unui control de rutină. Migranţii erau din Afganistan, Irak şi Siria. Şoferii camionului descoperit, luni, au fost reţinuţi de poliţiştii bulgari.

Camionul frigorific era programta să meargă spre Ungaria. acesta venea din Grecia şi a fost oprit de poliţiştii bulgari în localitatea Vidin, informează Ministerul de Interne de la Sofia. Aceasta se află la graniţa cu România.

Migranţii îşi riscă viaţa vrând să ajungă în Occident

Chiar dacă mai multe ţări şi-au închis graniţele de pe ruta balcanică, în urma escaladării crizei migraţiei de acum patru ani, migranţii continua să meargă pe acest drum în încercarea de a ajunge în ţări bogate din Vest.

Această rută a fost folosită de un milion de migranţi timp de zece luni, între anii 2015-2016.

Astfel, graniţele au fost închise pentru a se opri afluxul de oameni care fug de conflictele, precum şi de dificultăţile din ţările de baştină, pentru a ajunge în UE. Migranţii plătesc bani grei traficanţilor pentru ca să ajungă în Vest, iar de multe ori îşi pun viaţa în pericol.

Spre exemplu, în anul 2015, 71 de persoane au decedat sufocate, după ce s-au urcat într-un camion care avea să-i ducă în Occident. Aceştia aveau de trecut Ungaria pentru a putea ajunge în Austria.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×