PNL va organiza alegeri anticipate în același timp cu cele locale – surse Antena 3

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
06/12/2019, 19:14
PNL va organiza alegeri anticipate în același timp cu cele locale – surse Antena 3
PNL vrea alegeri anticipate în vara lui 2020 *foto: hepta.ro

Jurnalistul Radu Tudor a anunțat la începutul emisiunii „Punctul de întâlnire” de pe Antena 3 faptul că PNL urmează să organizeze alegeri parlamentare anticipate, o dată cu alegerile locale din luna iunie a anului viitor. Tudor citează în acest sens „surse de la apropierea vârfului liberalilor”.

Înainte ca aceste alegeri anticipate să aibă loc, Radu Tudor anunță faptul că guvernul Ludovic Orban ar urma să își dea demisia, în perioada martie-aprilie, pentru ca apoi să se organizeze parlamentare anticipate în același timp cu localele de anul viitor.

Surse Antena 3: PNL vrea să organizeze alegeri anticipate în același timp cu alegerile locale

Astfel, liberalii doresc să capitalizeze cât mai repede rezultatele foarte bune obținute la europarlamentare, dar și la alegerile prezidențiale, acolo unde Klaus Iohannis a câștigat cu un scor zdrobitor în turul secund în fața candidatului PSD, Viorica Dăncilă.

De altfel, social-democrații sunt într-o degringoladă completă după ce au decis să renunțe la Viorica Dăncilă de la vârful partidului și să înceapă un interimat cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

De asemenea, nu doar PNL ar fi de acord cu alegerile anticipate. Și cei din cadrul Alianței USR-Plus au insistat pentru alegeri anticipate, „pluseriștii” fiind și ei pe val după un rezultat foarte bun obținut la europarlamentare și un 15% sănătos strâns de candidatul lor în cursa pentru Cotroceni, Dan Barna.

Klaus Iohannis ar fi de acord cu alegerile anticipate

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat un mare fan al alegerilor anticipate încă după victoria obținută la prezidențiale:

„Eu cred că ar fi bine să mergem spre alegeri anticipate în primăvara anului viitor. Voi avea discuții cu toți liderii politici. PSD a fost întodeauna în dezacord cu tot ce am propus eu și PNL, nici nu contez pe ei. PSD a fost sancționat drastic de electorat. Dacă au înțeles ceva, bine, dacă nu, continuăm și fără ei”.

De asemenea, Klaus Iohannis s-a arătat un susținător și al alegerilor locale în două tururi, un lucru despre care Radu Tudor a spus că se va întâmpla de asemenea și în vara viitoare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×