Plângere penală împotriva Guvernului Orban! Asociația Elevilor din Constanța cere decontarea transportului elevilor

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
16/01/2020, 17:43
Plângere penală împotriva Guvernului Orban! Asociația Elevilor din Constanța cere decontarea transportului elevilor
Guvernul se alege cu plângere penală din cauza problemei cu transportul elevilor din zonele rurale. Sursa foto: Facebook

Chiar dacă s-au făcut nenumărate presiuni în privința decontării transportului elevilor din zonele rurale ale țării, Guvernul Orban nu a reușit să rezolve problema până la data de 15 ianuarie, termenul limită asumat public. Sătulă să mai aștepte, Asociația Elevilor din Constanța a anunțat că va depune o plângere penală pe numele membrilor Guvernului.

Asociația Elevilor din Constanța depune plângere penală împotriva Guvernului. Liberalii au primit și „pachete cu revendicări”

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) va depune marţi o cerere de începere a urmăririi penale pe numele membrilor Guvernului, responsabili de problema transportului elevilor, la Administraţia Prezidenţială şi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a expirării termenului de 15 ianuarie acordat pentru ca aceştia să se asigure că fiecare elev din România are posibilitatea de a ajunge la şcoală”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții AEC în cursul zilei de joi.

Totodată, potrivit AEC, membrii Guvernului au primit în data de 8 ianuarie o serie de  „pachete cu revendicări”, constând în „poveşti ale unor copii care nu pot ajunge la şcoală sau se confruntă cu probleme din cauza lipsei banilor de transport, precum şi autobuze de jucărie, ca însemn pentru lipsa de interes a miniştrilor faţă de situaţia elevilor”.

Această acţiune a reprezentat începutul campaniei #VremTransport. Alături de pachete a fost lansat şi un ultimatum pentru guvernanţi: dacă problema transportului elevilor nu va fi rezolvată până la data de 15 ianuarie, AEC va cere urmărirea penală a persoanelor responsabile”, informează elevii.

Elevii amenință cu proteste în Constanța și la București

Elevii constănţeni au cerut respingerea în Parlament a Ordonanţei 51/2019, care elimină transportul judeţean din sfera serviciilor publice, ducând astfel la imposibilitatea acordării reducerilor pentru elevii care nu dispun de banii necesari.

Printre revendicările AEC se numără și abrogarea HG nr. 309/1996, modificarea art. 105 din Legea educaţiei pentru a pune punct contradicțiilor legislative în ceea ce priveşte acordarea reducerilor pentru elevi, precum și abrogarea HG nr. 863/2016, pentru a debloca decontarea integrală a navetei elevilor de pe întreg teritoriul țării.

Întrucât termenul limită impus guvernanților pentru rezolvarea acestor probleme nu a fost respectat, elevii constănțeni amenință acum cu proteste, inclusiv la București, pe lângă demersurile inițiate deja în instanță. „Reprezentanţii elevilor pun piciorul în prag şi vor trece la măsuri drastice, începând cu cererea urmăririi penale a membrilor Guvernului.

Ne dorim ca în perioada ce urmează să anunţăm organizarea unor proteste, atât în Constanţa, cât şi în capitală”, mai transmit reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa”, se mai arată în comunicatul Asociației Elevilor din Constanța.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×