Plan roșu de intervenție în județul Dolj! Elevi intoxicaţi la şcoala din Daneţi. Alertă și în Dăbuleni

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
12/02/2020, 11:57
Plan roșu de intervenție în județul Dolj! Elevi intoxicaţi la şcoala din Daneţi. Alertă și în Dăbuleni GALERIE FOTO
Ambulanțele au sosit de urgență în comuna Daneți, județul dolj. Sursa foto - facebook

A fost activat Planul Roșu de intervenție în județul Dolj! S-a întâmplat lucrul acesta după ce mai mulţi elevi de la şcoala din comuna Daneţi s-au intoxicat cu substanţe de dezinsecţie.

Plan roșu de intervenție în județul Dolj!

Mai mult de atât, 17 dintre ei au fost duşi la dispensarul din sat. Copiii sunt evaluaţi din punct de vedere medical, ei fiind conştienţi şi cooperanţi.

Între timp, la faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale şi ambulanţe. De remarcat că, în funcție de decizia cadrelor medicale, elevii vor fi transportați la spitalele din Craiova, dacă este necesar acest lucru.

Elevi intoxicaţi la şcoala din Daneţi

După primele informaţii, pompierii au constatat că la şcoală a fost făcută curăţenie, fiind folosite diferite substanţe din comerț. FANATIK a stat de vorbă chiar cu reprezentanți ai primăriei comunei Daneți.

Aceștia au explicat că nu a existat o firmă specializată în curățenie, ci totul a fost realizat de femeia de serviciu care este angajată în cadrul unității de învățământ.

„Curățenia a fost făcută de femeia de serviciu. Aceasta a folosit produse din comerț, toate sunt analizate acum de reprezentanți ai forțelor de ordine pentru a vedea cu exactitate ce anume a dus la intoxicarea elevilor”.

”La fata locului s-a constatat ca au efectuat curățenie cu substante de curățare. Se lucrează la identificarea substanțelor cu aparatura din dotare”, a anunțat şi purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocosilă.

UPDATE / La scurt timp după triajul elevilor s-a luat decizia ca toate victimele să fie transportate spre Spitalul Nr. 1, Spitalul Militar si Spitalul Nr. 2 din Calea Severinului, Craiova.

Un detaliu interesant este acela că părinții unui copil au refuzat transportul acestuia cu echipajul medical. Aceștia au luat decizia de a-l duce chiar ei pe copil la spital cu mașina. Conform reprezentanţilor primăriei, elevii sunt în clasa a III-a.

UPDATE / Și nouă copii de la o şcoală din Dăbuleni, același județ Dolj, prezintă greaţă, iritaţii ale căilor respiratorii. Toți au fost duși la spitalul orăşenesc pentru îngrijiri medicale, cel mai probabil starea de rău fiind cauzată, de asemenea, de la folosirea unui dezinfectant.

La faţa locului s-au deplasat o autospecială de victime multiple şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×