Pianistul Ellis Marsalis a fost răpus de COVID-19. A fost unul dintre cei mai mari cântăreți de jazz

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
02/04/2020, 09:37
Pianistul Ellis Marsalis a fost răpus de COVID-19. A fost unul dintre cei mai mari cântăreți de jazz
Pianistul Ellis Marsalis s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani, din cauza COVID-19. Sursa foto: WWLTV

Pianistul Ellis Marsalis a fost răpus de COVID-19, boala produsă de virusul SARS-COV-2, cel care afectează o lume întreagă de mai bine de două luni.

Pianistul Ellis Marsalis, ucis de coronavirus la vârsta de 85 de ani

Anunțul decesului lui Ellis a fost făcut de fiul său, ieri seară. Saxofonistul Branford Marsalis i-a anunțat pe toți cei care l-au iubit pe tatăl său că acesta a plecat într-o altă lume, poate în una mai bună.

Artistul care cânta jazz la pian avea 85 de ani și, potrivit presei americane, coronavirusul s-a adăugat mai multor probleme de sănătate pe care acesta le avea deja, pe lângă vârsta deja înaintată.

Fiul lui Marsalis: „A fost un uriaș muzician și minunat ca tată”

„Tatăl meu a fost un uriaş muzician şi profesor şi mai minunat ca tată. A investit tot ce a avut pentru a ne face să fim la cel mai înalt nivel posibil”, este mesajul transmis de Branford, la care a primis sute de texte de condoleanțe din partea fanilor și apropiaților, notează CNN.

Originar din New Orleans, Statele Unite ale Americii, Ellis Marsalis și-a lăsat puternic amprenta asupra acestui gen de muzică, piano-jazz. A avut mentori precum legende ca Ed Backwell, Cannonball Adderley și Al Hirt, printre alții.

Prin mâinile sale au trecut Terence Blanchard, Harry Connick Jr și Kent Jordan.

Nu este primul artist din lume răpus de coronavirus. De COID-19 au murit și cântărețul de muzică country, americanul Joe Diffie, iar ieri lumea a aflat cu tristețe și despre pierderea lui Andrew Jack, cunoscut pentru participarea în producția Star Trek.

Virusul SARS-COV-2 nu ține cont de statutul social și de profesie, expuși fiind o serie de nume grele din industria showbiz-ului. Printre cei depistați pozitiv cu coronavirus îi amintim pe Idris Elba și Placido Domingo, însă virusul a lovit și două case regale: cea de la Monaco și cea a Marii Britanii.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×