Petre Roman nu este de acord cu desființarea Institutului Revoluției Române. ”Ordonanța de Urgență nu se justifică”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
30/12/2019, 20:07
Petre Roman nu este de acord cu desființarea Institutului Revoluției Române. ”Ordonanța de Urgență nu se justifică”
Petre Roman nu este de acord cu desființarea Institutului Revoluției Române. Sursa foto: bzi.ro

Fostul premier Petre Roman este tare supărat de decizia Guvernul Orban de desfințare a Institutului Revoluției Române! Roman a spus că nu era nicio urgență, așa că nu înțelege de ce a fost nevoie de o Ordonanță de urgență a Guvernului.

Petre Roman nu este de acord cu desființarea Institutului Revoluției Române

Petre Roman ar fi vrut o dezbatere în Parlament pentru desființarea Institutului și poate chiar o comisie formată din istorici care să vadă exact cum s-au cheltuit banii Institutului.

„Am de spus că motivația nu stă în picioare, referitoare la faptul că Institutul nu justifică aceste cheltuieli. De ce trebuie să fie Ordonanță și nu o dezbatere în Parlament, prima întrebare…

”Să examineze exact raportul între ce s-a cheltuit și ce s-a obținut”

Ordonanța de Urgență nu se justifică, nu este nicio urgență. Doi, dacă există o problemă în privința asta, se face un audit cu de exemplu, un Comitet de istorici, cu Academia Română, de exemplu, care să examineze exact raportul între ce s-a cheltuit și ce s-a obținut, pentru că în realitate, deși după cum foarte bine știți, eu nu sunt deloc un suporter al lui Ion Iliescu, acest Institut al Revoluției Române, avea perfecta sa poziție, justificare, în rândul institutelor de specialitate din România.

Adică, nu există niciun fel de urgență”, a spus fostul premier Petre Roman, membru în conducerea Instutului Revoluției Române, chiar de la înființarea acestuia, în anul 2004.

Petre Roman este membru al Colegiului Național din cadrul Institutului

Membru al Colegiului Național din cadrul Institutului, Petre Roman a adăugat că Guvernul a „trecut peste capul Senatului”, care are în componență Institutul Revoluției.

 „Trebuie să se facă o dezbatere în Parlament, și anume în cadrul Senatului, pentru că Institutul Revoluției Române se află sub patronatul Senatului României. Păi, de ce Guvernul să dea OUG prin care trece peste capul voinței Senatului? De ce?

Nu se justifică. Nu. O dezbatere în Senat era obligatorie, o evaluare a ceea ce a făcut Institutul Revoluției Române era corectă, și anume vă spun de pe poziția unui om care nu are cum să-l susțină pe Ion Iliescu, având în vedere tot ceea ce ne-a opus în toți acești ani”, a argumentat Petre Roman.

”În toți acești ani, Institutul Revoluției Române a acumulat o masă informativă foarte puternică și a scos foarte multe publicații care nu sunt partizane politic, nu e adevărat asta. Am fost acolo”, a mai spus Roman.

Institutul Revoluţiei Române s-a aflat în centrul unui scandal după ce a decis organizarea unui concert în 22 decembrie, gest calificat de mai multe organizaţii civice drept o jignire adusă memoriei eroilor martiri ai Revoluţiei din 1989 şi urmaşilor acestora.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×