Petardele, principalul pericol de Revelion! Au cauzat 28 de incendii și 82 de persoane rănite

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
02/01/2020, 10:21
Petardele, principalul pericol de Revelion! Au cauzat 28 de incendii și 82 de persoane rănite GALERIE FOTO
Demonstratie cu articole pirotehnice realizata de specialisti ai Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului Genenral al Politiei Romane ,in localitatea Mihai Bravu din judetul Giurgiu, luni, 30 decembrie 2019. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Petardele au reprezentat ca în fiecare an principalul pericol de Revelion! Din păcate, nu mai puțin de 82 de persoane au fost rănite, în ţară, în noaptea dintre ani, în urma folosirii materialelor pirotehnice.

Petardele, principalul pericol de Revelion!

Lucrurile nu se opresc aici – totodată, s-au produs 28 de incendii, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, conform celor de IGSU în ultimele 48 de ore a fost un adevărat prăpăd.

Concret, s-au înregistrat 2.956 situaţii de urgenţă şi 263 incendii. „Echipajele SMURD au acţionat în 2.417 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat şi 9 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere.

Au cauzat 28 de incendii și 82 de persoane rănite

De asemenea, salvatorii au intervenit în 81 situaţii pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, precum şi în alte 186 misiuni de protejare a comunităţilor.

În ultimele două zile, 2.398 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 19 persoane au fost salvate din incendii sau alte situaţii deosebite”, au transmis reprezentanţii IGSU

La urgenţele medicale şi misiunile de descarcerare au intervenit, la nivel naţional, peste 5.000 de pompieri, cu 300 echipaje de pompieri SMURD, 110 echipaje de descarcerare şi 43 autospeciale pentru victime multiple

Pompierii ISUBIF au fost prezenţi, în misiune, la evenimentele cu public numeros din Piaţa Constituţiei, Parcul Titan, localităţile Otopeni, Buftea, pentru a monitoriza şi preveni producerea unor evenimente nedorite.

De asemenea, pompierii recomandă populaţiei să manifeste prudentă la punerea în funcţiune a instalaţiilor de incălzire cu lemne.

Oamenii trebuie să fie atenți și la reşouri sau alte echipamente, deoarece în această perioadă creşte riscul de producere a incendiilor, pe fondul nerespectării unor măsuri elementare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×