Peste 200 de morți în urma scufundării unui feribot în Lacul Victoria

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
23/09/2018, 09:23
Peste 200 de morți în urma scufundării unui feribot în Lacul Victoria
Un feribot s-a scufundat in Tanzania. Acesta a dus la decesul a 218 persoane.

Naufragiul unui feribot pe Lacul Victoria a adus decesul a peste 200 de persoane. Bilanțul oamenilor care și-au pierdut viața în ape crește. Chiar și a treia zi au fost făcute căutări ale victimelor, cu speranța ca în acestea să se găsească și câțiva supreaviețuitori.

Numărul celor care și-au găsit sfârșitul pe Lacul Victoria din Tanzania a crescut cu încă 18.  Cauza naufragiului timpuriu a fost făcut din cauza numărului uriaș de pasageri care s-au îndreptat spre o singură parte a navei. Greutatea acestora a adus la dezechilibru, urmând ca feribotul să se răstoarne.

Lacul Victoria, sfârșit pentru 218 de suflete

Nava care avea la bord 300 de persoane s-a răsturnat la câțiva metri de docul din apropiere de insula Ukara, în districtul Ukerewe. Una din posibilele cauze ale tragediei ar putea fi supraîncărcarea. Doar estimările spun că la bord ar fi putut fi 300 de pasageri, însă numărul exact va rămâne necunoscut. Capacitatea maximă a navei arată că doar 100 de oameni îi puteau trece pragul.

Din cei peste 300 de oameni aflați pe valurile apelor, doar 100 au scăpat cu viață în momentul scufundării. În a treia zi de căutări, numărul deceselor a crescut semnificant. Uluitor a fost faptul că echipele de intervenție au reușit să salveze o persoană în a doua zi a tragediei, a declarat oficialul pentru agenția dpa. Cel care a supraviețuit 2 zile pe apă este un inginer aflat la începutul călătoriei pe feribot. Bărbatul a reușit să trăiască după ce s-a refugiat într-o încăpere în care avea puțin aer. Din păcate, acesta se află în stare gravă la spital.

Cauza naufragiului feribotului sufundat

Cele mai dese cauze în accidentele precedente din această regiune a Marilor Lacuri au fost din cauza unor ambarcașiuni supraîncărcate, pe lângă faptul că majoritatea pasagerilor nu știau să înoate. Mai mulți martori oculari care au fost intervievați de AFP au declarat că, cu câțiva metri în apropierea insulei Ukara, majoritatea pasagerilor aflați pe feribotul care s-a scufundat s-au deplasat în partea din față a navei.

Acest lucru s-a întâmplat datorită faptului că aceștia se pregăteau de îmbarcare. Mișcarea aceasta a făcut ca nava să se dezechilibreze, iar mai apoi să se răstoarne. Nava mai transporta și mărfuri în afară de pasageri. Navigația pe lac este extrem de dificilă pentru ambele cazuri. Ceea ce face dificilă transportarea sunt navele folosite care sunt învechite și prost întreținute.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×