Peste 2.000 de polițiști vor ieși în stradă în ziua alegerilor prezidențiale. Autoritățile anunță măsuri sporite

Alexa Serdan   
în Alegeri Prezidențiale 2019
09/11/2019, 14:25
Peste 2.000 de polițiști vor ieși în stradă în ziua alegerilor prezidențiale. Autoritățile anunță măsuri sporite
Ce măsuri ia Poliția Română pentru alegerile prezidențiale. Sursa foto: axanews.ro

În această dimineață a început transportul buletinelor de vot către secțiile din București. Poliția Română a anunțat un număr mare de organe de ordine care va ieși în stradă pentru a asigura buna funcționare a votului atât în București, cât și în restul țării.

Ce măsuri iau autoritățile pentru alegerile prezidențiale

Poliţia Capitalei a transmis că în zilele în care se votează pentru alegerile prezidențiale vor ieși în stradă peste 2.200 de polițiști. Acestora li se vor alătura și structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și vor avea rolul de a verifica transportul buletinelor de vot la secțiile din București, dar și testarea șoferilor cu aparatul alcooltest. În urmă cu câteva ore doi șoferi care ar fi trebuit să ducă la secțiile de vot buletinele necesare au fost prinși beți la volan.

„La acest moment începe transportul buletinelor de vot către secţiile organizate la nivelul municipiului Bucureşti. Pentru a ne asigura că nu vor exista incidente pe parcursul acestei activităţi, toţi conducătorii auto sunt testaţi cu aparatul alcooltest şi de asemenea sunt verificate documentele, atât ale celor ce se află la volan, cât şi ale autoturismelor de transport”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei Ciprian Romanescu, potrivit adevarul.ro.

Măsuri sporite pentru zilele în care se votează viitorul președinte

„Ne vom îndeplini întocmai obligaţiile, în acord cu atribuţiile poliţiei. De asemenea, suntem pregătiţi să intervenim la orice apel 112 sau solicitare directă sau scrisă”, a completat Ciprian Romanescu. În momentul în care se va încheia procesul de distribuire a buletinelor de vot polițiștii vor fi nevoiți să preia alte posturi. Printre acestea se numără paza  obiectivelor atribuite, adică spaţiile unde sunt organizate secţiile de votare. Totodată, acestora li se vor alătura jandarmi, pompieri şi lucrători de la alte structuri operative care vor asigura mâine paza şi protecţia celor 18.748 de secţii de votare din întreaga ţară.

„Ordinea publică la nivel naţional va fi asigurată de peste 13.800 de angajaţi ai ministerului, iar alţi 3.600 de specialişti vor fi pregătiţi să verifice şi să soluţioneze cu celeritate sesizările privind posibile incidente electorale. În acest sens, la nivelul MAI a fost elaborat un ghid cu principalele dispoziţii legale aplicabile procesului electoral, ghid care a fost transmis din timp tuturor structurilor. În total, duminică, pentru desfăşurarea procesului electoral în condiţii de maximă siguranţă vor fi mobilizaţi aproximativ 37.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat, vineri, 8 noiembrie, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al MAI Monica Dajbog conform rfi.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×