Pestă porcină confirmată în Argeș! Trei focare la porcii din gospodăriile oamenilor

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
25/07/2019, 11:06
Pestă porcină confirmată în Argeș! Trei focare la porcii din gospodăriile oamenilor GALERIE FOTO
Focare de pestă porcină au fost descoperite în Argeș. Sursa foto - facebook

Autorităţile din Argeş au anunțat că trei noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate în judeţ, unul pe un fond de vânătoare din zona comunei Vultureşti, iar alte două în gospodării din comuna Vlădeşti. Astfel, potrivit unui comunicat de presă transmis chiar de Prefectura Argeş, analizele de laborator au confirmat prezenţa virusului pestei porcine africane pe teritoriul fondului de vânătoare 24 Mâzgana din comuna Vultureşti, la un porc mistreţ găsit mort în pădure.

Pestă porcină confirmată în Argeș!

De asemenea, s-a confirmat virusul într-o exploataţie nonprofesională şi într-o gospodărie, în comuna Vlădeşti.  În aceste condiţii, au fost stabilite zonele de protecţie care inclus localităţile învecinate celor în care a fost confirmată boala, iar în ceea ce priveşte focarul de PPA la mistreţ, se vor aplica măsurile specifice propuse de Direcţia Sanitară Veterinară Argeş, „inclusiv vânarea tuturor exemplarelor din zona infectată prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul”.

Conform autorităţilor argeşene, în zona infectată sunt 192 de exemplarede mistreţi, iar în zona tampon, conform datelor deţinute de Garda Forestieră Argeş, sunt 106 animale. Anunțul vine după ce în urmă cu doar câteva zile și autoritățile din Prahova au confirmat existenţa a cinci noi focare de pestă porcină africană, patru suspiciuni fiind confirmate la porci din gospodării, iar a cincea la un mistreţ.

Pestă porcină confirmată în Argeș! Porci
Pestă porcină a fost descoperită și în gospodăriile oamenilor. Sursa foto – facebook

Focare de pestă porcină și în Prahova

Vă readucem aminte că în acest moment, numărul total al focarelor de pestă orcină confirmate în judueţul Prahova ajunge la 23. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Prahova, Raluca Eparu, analizele de laborator au confirmat cinci suspiciuni ale unor noi focare de pestă porcină africană. „În acest moment putem să confirmăm existența a noi cazuri la noi în județ”, a spus Eparu

Astfel, cele cinci noi focare au fost confirmate în comuna Poienarii Burchii, sat Cărbunari, la un porc, în comuna Târgşorul Vechi, sat Târgşoru Vechi la trei porci din gospodării şi la un mistreţ în Fondul de Vanatoare 33 Nucet.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×