Percheziții într-un tren care venea de la Chișinău la București. Ce au găsit polițiștii

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
20/02/2019, 12:57
Percheziții într-un tren care venea de la Chișinău la București. Ce au găsit polițiștii GALERIE FOTO
Politistii au gasit tigari de contrabanda in Trenul Prieteniei

Captură importantă făcută miercuri dimineața de polițiștii români care au oprit Trenul Prieteniei, ticsit de țigări de de contrabandă! Marfa era dosită prin compartimentele trenului, prin baia trenului, prin gurile de aerisire. Acestea erau ticsite cu țigări de contrabandă, apoi era pus la loc grilajul, iar niturile erau nou-noute.

Mai mult, contrabandiștii dădeau chiar și un strat de vopsea peste gurile de aerisire, pentru a nu da nimic de bănuit autorităților. Polițiști în civil s-au urcat în tren din Focșani, iar până în Capitală deja îi luase la întrebări pe toți angajații trenului.

Trenul Prieteniei, ticsit de țigări de contrabandă

Oamenii legii îi suspectează pe controlorii moldoveni, dar și pe șeful de tren, care cu siguranță ar fi știut despre țigările ascunse în trenul său, cu destinația București!

”În această dimineață, polițiștii din Ilfov au prins în flagrant-delict 4 bărbați, cetățeni moldoveni, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Bărbații angajați la o companie de căi ferate din Republica Moldova, ar fi adus prin intermediul unui tren care efectuează călătorii pe ruta Chișinău-București peste aproximativ 100.000 de țigări de contrabandă. În acest moment se efectuează percheziția la întregul tren”, transmite comunicatul Poliției Ilfov.

tigari de contrabanda in Trenul Prieteniei
Nasii” au pitit tigarile de contrabanda peste tot prin Trenul Prieteniei

De când funcționează rețeaua de contrabandă, doar ”nașii” moldoveni știu, însă au fost semnalate cazuri de oameni care culegeau de pe câmp baxuri de țigări aruncate de controlorii moldoveni între stații. Așadar, Trenul prieteniei alimenta cu țigări nu doar Capitala, ci mai toate orașele prin care trecea și avea colaboratori care îi așteptau trenul în plin câmp.

Roxana Vasile, purtător de cuvânt IPJ Ilfov: „Cu alte ocazii politistii au depistat mai multi indivizi care colectau tigarile de pe camp, dupa ce controlorii de tren le aruncau intre localitati, inainte de intrarea in Bucuresti.”

Cele peste 5 mii de pachete de țigări de contrabandă au fost încărcate în saci și transportate la sediul Poliției Ilfov. Printre cei care au cărat de saci s-au numărat și ”nașii” care s-au ales acum cu dosar penal.

.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×