„Pensiile, tăiate de la 1 ianuarie 2019!” PNL anunţă câţi bani se iau de la fiecare pensionar

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/12/2018, 12:49
„Pensiile, tăiate de la 1 ianuarie 2019!” PNL anunţă câţi bani se iau de la fiecare pensionar
Pensiile se vor tăia de la 1 ianuarie!

Anunț bombă pentru pensionari! Guvernul ar urma să taie pensiile de la 1 ianuarie 2019. Dan Vîlceanu, vicepreședinte al Partidului Național Liberal a anunțat în ziua de joi ce se va întâmpla cu pensiile. Din păcate, modificările vor fi resimțite de pensionari, pentru că acestea vor mai mici cu 102 lei. De asemenea, vicepreședintele PNL susține și că bugetarii sunt total mințiți în legătură cu orele suplimentare, iar gărzile medicilor nu vor fi plătite.

„Asa cum toata lumea a vazut, venind dinspre sindicatele din penitenciare, a fost dat publicitatii un proiect de ordonanta de urgenta privind reducerea unor cheltuieli in anul 2019, cheltuieli care se refera la pensii si la salarii. Practic, acest Guvern PSD – ALDE taie pensiile romanilor incepand cu 1 ianuarie cu 102 lei pe luna, drept pe care pensionarii il aveau in legea pensiilor.”

Pensiile vor fi tăiate de la 1 ianuarie!

Dan Vîlceanu, vicepreședinte PNL, a anunțat în cursul zilei de joi că pensiile vor urma să sufere modificări. Acestea vor fi mai mici cu 102 lei. „Asa cum stiti, in fiecare an pensiile trebuie indexate cu inflatia si jumatate din salariul mediu brut, lunar. Asta inseamna ca pensionarii vor avea o iarna foarte grea, pentru ca toate se scumpesc: medicamente, curent, combustibil si pensionarii vor fi cei care duc greul in acest an, greul incompetentei acestei guvern. 

Dan Vîlceanu, vicepreșdinte PNL.
Dan Vîlceanu, vicepreșdinte PNL.

De asemenea, cei care lucreaza in sistemul bugetar sau sunt platiti cu fonduri de la buget vor avea drepturile salariale prevazute prin legea salarizarii, votata anul trecut in Parlament, inghetate la nivelul anului 2018, adica dreptul lor prevazut de legea salarizarii nu va fi aplicat”,  a declarat Dan Vilceanu, vicepreședinte al Partidului Național Liberal.  „Punctul de pensie ar crește de la 1.100 lei la 1.254 lei, la 1 ianuarie 2019. Dar PSD+ALDE au distrus economia și nu mai vor să aplice legea în vigoare. OUG, confirmată public de așa-zisul ministru al Finanțelor, promite creșterea punctului de pensie din septembrue 2019 cu 15%. (…) Nu pot să mai ascundă dezastrul și taie pensiile”, a scris Florin Cîțu, senator PNL.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×