Pelerinajul de la Mecca, în pericol din cauza coronavirusului. Arabia Saudită interzice accesul pelerinilor străini

Pelerinajul de la Mecca, în pericol din cauza coronavirusului. Arabia Saudită interzice accesul pelerinilor străini
Arabia Saudită interzice accesul pelerinilor străini, de frica temutului coronavirus. Sursa foto: mrfi.ro

Cazurile de coronavirus cresc de la o zi la alta, iar numărul țărilor atinse de temutul virus crește și el zilnic! În aceste condiții, Arabia Saudită a anunţat joi că interzice accesul pelerinilor străini în ţară.

Arabia Saudită interzice accesul pelerinilor străini, de frica temutului coronavirus

Măsura vine după ce mai multe state din regiune, printre care Iran, Kuweit, Oman şi Irak au înregistrat un număr mare de cazuri de infecţie cu coronavirus, relatează The Guardian.

Oficialii saudiţi au anunţat că restricţiile sunt „temporare”, însă nu au precizat şi un termen pentru ridicarea interdicţiei. Așadar, nu este clar încă dacă pelerinajul anual de la Mecca, cunoscut sub numele de Hajj, va fi sau nu afectat de această decizie.

Peste 2600 de oameni au murit în China, din cauza coronavirusului

Pelerinajul ar urma să aibă loc în luna iulie, când vin oameni din toată lumea pentru a se ruga în cadrul la Mecca. Anul trecut, peste 2,5 milioane de musulmani din întreaga lume au participat la acest eveniment.

Arabia Saudită nu a înregistrat niciun caz de coronavirus, potrivit Mediafax, dar măsurile vin cu pierderi economice importante. Milioane de pelerini vin anual în Arabia Saudită, ceeace înseamnă un venit foarte important din turism, la care însă se renunță pentru sănătatea populației.

Economia ţării este deja afectată de scăderea livrărilor de petrol către China, principalul cumpărător de petrol saudit. China este prima țară unde a apărut coronavirusul. Se pare că acesta a apărut într-o piață din Wuhan, apoi s-a răspândit rapid. Până în prezent, în China au murit peste 2.600 de oameni.

Provincia Hubei a raportat peste 65.000 de cazuri de contaminare şi mai mult de 2.600 de decese. La nivel mondial, bilanţul deceselor a ajuns la circa 2.800, iar cel al infectărilor la 80.000.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×