Pe ce dată are loc Finala Eurovision România 2020. Data oficială a fost anunțată

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
23/01/2020, 15:51
Pe ce dată are loc Finala Eurovision România 2020. Data oficială a fost anunțată
Finala Eurovision România 2020 va avea loc pe 1 martie, la Buzău. Sursa foto: tvr.ro

Luna ianuarie este pe sfârșite, astfel că Televiziunea Română a dat startul pregătirilor pentru ediția din 2020 a selecției naționale Eurovision. Marea finală, în cadrul căreia vom afla cine este norocosul reprezentant al țării noastre la concursul internațional, va avea loc într-o locație devenită deja celebră la nivel național.

Finala Eurovision România, pe 1 martie 2020, la Sala Sporturilor din Buzău

Concret, pe data de 1 martie 2020, chiar în prima zi a primăverii calendaristice, Sala Sporturilor din Buzău va găzdui mult-așteptatul eveniment în care se vor duela cei mai buni artiști înscriși în cursa pentru un bilet la Rotterdam.

Acolo, vor avea ocazia să își prezinte momentul în fața lumii întregi și, sperăm noi, să obțină un loc fruntaș în clasament. Sau poate chiar, de ce nu, să aducă marele premiu și, implicit ediția de anul viitor în România.

Zvonul potrivit căruia Buzăul ar fi fost ales pentru marea finală a selecției naționale a apărut în presa locală încă de anul trecut. Iată, însă, că acum informația primește confirmarea oficială, odată cu anunțul făcut de primarul orașului, Constantin Toma.

Primarul Buzăului exultă: „Este un lucru absolut extraordinar”

Potrivit edilului, evenimentul transmis de TVR în prima zi a lunii martie este de bun augur pentru municipiul Buzău, căruia îi creează o imagine pozitivă atât pe plan național, cât și în afara țării. Practic, este ocazia perfectă pentru oraș de a intra pe harta obiectivelor turistice din țara noastră.

De-a lungul anilor, finala Eurovision a stârnit un interes uriaș în rândul fanilor români, dornici să străbată țara pentru a lua parte la spectacol, indiferent unde a avut loc acesta. În plus, numeroși melomani din afara României aleg să asiste pe viu la competiția noastră internă, pentru a afla cu cine „rivalizează” preferații lor în cursa pentru marele premiu.

Este un lucru absolut extraordinar și o premieră fericită pentru noi ca  municipiu, ca și comunitate buzoiană. Finala Eurovision pentru Rotterdam 2020 va fi la Buzău, în Sala Sporturilor! Avem deja un exercițiu extraordinar, așa cum știți.

Noi în ultimii trei ani, am ținut acolo un festival de muzică clasică, dacă vreți, cu o orchestră celebră de la Viena. Am ținut acolo evenimente de anvergură, transmise și în direct la televiziuni, inclusiv la Televiziunea Română de Centenar, respectiv de sărbătorirea Centenarului din 2018.

Lucrurile au funcționat și au observat cei de la Televiziunea Română că aici, la Buzău, pot găsi toate condițiile, astfel încât să se desfășoare un eveniment care va lăsa urme. Și iată că Buzăul, prin treaba asta, de ce nu, se păstrează și la nivelul Europei, ceea ce este un lucru extraordinar!”, a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×