Patru persoane ucise din cauza unei postări pe Facebook! Mesajul a devenit viral în mediul online

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/10/2019, 16:48
Patru persoane ucise din cauza unei postări pe Facebook! Mesajul a devenit viral în mediul online GALERIE FOTO
Patru oameni au fost uciși d epolițiști în timpul unei revolte. Sursa foto - facebook

Patru persoane au fost ucise din cauza unei postări pe Facebook! totul s-a petrecut în Bangladesh, acolo unde poliția a deschis focul asupra oamenilor care au ieșit în stradă revoltate de o postare făcută pe celebra rețea de socializare. Mii de persoane și-au părăsit casele, după ce o postare pe Facebook a supărat populația musulmană din orașul Borhanuddin. Trebuie specificat că postarea a apărut la finalul săptămânii trecute și a fost realizată de un bărbat Hindu de 25 de ani care îl critica pe profetul Mahomed.

Patru persoane ucise din cauza unei postări pe Facebook!

„A trebuit să deschidem focul, nu am avut altă opțiune”, a spus AKM Ehsanullah, un oficial al poliției locale. Autorul postării a declarat poliției că a avut contul de Facebook atacat de hackeri. Pe măsură ce postarea a început să atragă atenție pe internet, autoritățile locale și conducerea poliției s-au întâlnit sâmbătă cu liderii religioși locali, pentru a încerca să calmeze spiritele, dar era deja prea târziu.

Totul a degenerat și mii de oameni furioși s-au adunat în apropierea sediului poliției. aceștia solicitau pe un ton deloc prietenos dreptate. Ulterior, au devenit violenți și au început să arunce cu pietre și cărămizi. „Era un șantier în apropiere, și putea lua cărămizi de acolo”, a declarat Ehsanullah, adăugând că forțele de ordine nu aveau de gând să folosească armamentul, înainte ca mulțimea să devină violentă.

Patru persoane ucise din cauza unei postări pe Facebook! Facebook
Cei 4 oameni uciși erau revoltați de o postare făcută pe Facebook de un cetățean de o altă religie. Sursa foto – facebook

Mesajul a devenit viral în mediul online

De menționat că, mai întâi, oamenii legii au tras cu arme cu alice, pentru a încerca să disperseze mulțimea. S-a întâmplat lucrul acesta după ce protestatarii au încercat să intre în sediul poliției. Când au văzut că oamenii nu s-au speriat și nici nu se opresc, polițiștii au recurs la pistoale. „Dacă reușeau să intre în secție, ne-ar fi omorât pe toți”, a mai spus reprezentantul poliției despre evenimentul care a dus la moartea a patru oameni.

Culmea, bărbatul hindu acuzat că a scris postarea a transmis că el nu a făcut acest lucru și că, cel mai sigur, contul său a fost spart și preluat de hackeri care acum îl șantajau. Poliția a anunțat că bărbatul a declarat că i s-au cerut bani pentru a nu fi publicate pe contul lui mesaje denigratoare, iar trei persoane au fost reținute în acest caz.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×