Fostul patronul al restaurantului din Constanța, unde au murit trei fete, dat în urmărire națională. A fugit după ce a fost condamnat definitiv

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
20/11/2019, 13:21
Fostul patronul al restaurantului din Constanța, unde au murit trei fete, dat în urmărire națională. A fugit după ce a fost condamnat definitiv
George Karam, patronul restaurantului Beirut din Constanța, condamnat la 8 ani de închisoare. Sursa foto: libertatea.ro

George Karam, patronul restaurantului Beirut din Constanța, mistuit de un incendiu devastator în urma căruia și-au pierdut viața trei tinere artiste, a fost condamnat definitiv la opt ani și o lună de închisoare cu executare. Deși tragedia s-a petrecut în urmă cu aproximativ 5 ani, sentința magistraților de la Curtea de Apel Constanța a venit abia în cursul zilei de marți, 19 noiembrie 2019. Conform procedurii, bărbatul de origine libaneză avea posibilitatea de a se preda la cea mai apropiată secție de poliție, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Patronul restaurantului Beirut, căutat de polițiști pentru a fi încarcerat

Potrivit unor surse citate de ziua de constanța.ro, omul de afaceri de origine libaneză nu doar că nu s-a conformat deciziei judecătorilor, ba chiar și-a închis toate telefoanele, iar acum este de negăsit. În momentul de față, Karam a fost dat în urmărire generală, mai ales că avea interdicție de a părăsi țara, fiind plasat sub control judiciar până la pronunțarea deciziei definitive.

Totodată, instanța a stabilit că patronul localului în care au pierit trei fete arse de vii este acum bun de plată. Bărbatul va trebui să scoată din buzunar nu mai puțin de un milion de euro, bani constând în daune morale și materiale.

Pompierii ajunși la fața locului în noaptea tragediei nu au mai putut face nimic

Reamintim că pe data de 5 aprilie 2014, trei tinere, cântăreața Ioana Nicoleta Cengher și dansatoarele Nicoleta Vasilițeanu și Mihaela Tucă  au murit într-un incendiu produs în restaurantul Beirut din Constanța. În momentul izbucnirii flăcărilor, fetele se aflau în mansarda localului și nu au mai putut fi salvate. Procurorii care au instrumentat ancheta în acest caz au demonstrat ulterior că mansarda a fost construită ilegal, fără autorizație, fără proiect sau expertiză tehnică. Incendiul s-a produs din cauza unor probleme la rețeaua de gaze naturale, care, de asemenea, a fost montată și menținută ilegal, fără niciun fel de aviz.

În acea noapte cumplită, întreaga mansardă a ars și s-a prăbușit peste restaurant. Oamenii legii au mai arătat că societatea care administra acest local a angajat 11 persoane fără contract de muncă și a întocmit fișe false de instruire în domeniul situațiilor de urgență, pe care le-a folosit în timpul verificărilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța. Pompierii ISU ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic, pentru că incendiul era, practic, generalizat. Pe lângă cele trei fete care au încetat din viață, alte patru persoane au fost intoxicate cu fum. George Karam a fost găsit vinovat pentru distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, complicitate la realizarea construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora, construire fără autorizaţie în zonă construită protejată și pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. De îndată ce va fi găsit, bărbatul își va petrece următorii 8 ani în spatele gratiilor.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×