Ce salariu are Patriarhul României! Câți bani încasează lunar cel mai important om din BOR

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
21/11/2018, 21:17
Ce salariu are Patriarhul României! Câți bani încasează lunar cel mai important om din BOR
Patriarhul Daniel are un salariu egal cu cel al președintelui Senatului

Patriarhul României încasează o sumă uriașă, lunar. Iată ce salariu are cel mai important om din BOR! Este vorba despre banii pe care enoriașii lui îi pot câștiga în câteva luni bune de muncă. După ce acesta a explicat, în prima duminică din Postul Crăciunului, în Paraclisul din Reședința Patriarhală, ce înseamnă bogăția, dar și ce este lăcomia, a concluzionat cu faptul că ”Bogăția nu e rea, pentru că vine de la Dumnezeu”. În paralel, Patriarhul Daniel a citit un text despre atitudinea spirituală a omului bogat care reprezintă un ”dar primit din mărinimia lui Dumnezeu”. De asemenea, a subliniat că în Scriptură ”bogăția și sărăcia nu sunt un scop în sine, ci ele pot fi prilej de apropiere sau de îndepărtare de Dumnezeu și de semeni”.

În cele din urmă, a precizat și diferența dintre bogăția meterială vs. cea spirituală. ”El nici nu mulţumeşte lui Dumnezeu, nici nu miluieşte pe săraci, ci se gândeşte doar la sine, se asigură material, dar se însingurează spiritual”, a mai spus Patriarhul.

Ce salariu are Patriarhul României! Cu acești bani este recompensat lunar

patriarhul daniel salariu egal cu cel al presedintelui senatului
Patriarhul Daniel, salariu de 16.600 de lei

Totodată, acesta a precizat și că unica lăcomie a sufletului ar trebui să fie doar aceea de a ”supune trupului lacom de a mânca”. ”Sufletul bogatului nemulţumitor sau nerecunoscător şi nemilostiv a devenit întru totul trupesc, el nu mai este suflet duhovnicesc. Singura preocupare a sufletului este aceea de a se supune trupului lacom de a mânca, de a bea şi de a se veseli, în totală uitare de Dumnezeu şi de semeni”, a spus Patriarhul Daniel. Cât despre bogăția sa materială, acesta se pare că are un salariu lunar egal cu cel al liderului Senatului, mai exact, în jur de 16.600 de lei.

Când se va sfinți Catedrala Mânutirii Neamului?

Vă reamintim că un mare eveniment la care va participa Patriarhul Daniel, în viitorul apropiat, este sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. Acolo vor participa 30.000 de oameni. ”Discutăm măsurile pe care va trebui să le luăm pentru data de 25, luna aceasta, când Patriarhia Română va organiza sfinţirea Catedralei, ceea ce implică, din ceea ce spun organizatorii, un număr de 30.000 de oameni”, a declarat Aurelian Bădulescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×