Pasager suspect de infecție cu coronavirus, preluat de medici de pe Aeroportul Otopeni. Raed Arafat anunță că a fost o „alarmă falsă”. Update

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
25/01/2020, 18:01
Pasager suspect de infecție cu coronavirus, preluat de medici de pe Aeroportul Otopeni. Raed Arafat anunță că a fost o „alarmă falsă”. Update
Pasager suspect de infecție cu coronavirus, preluat de medici de pe Aeroportul Otopeni *foto: digi24.ro

Panică pe Aeroportul din Otopeni, după ce un cetățean care a ajuns la București în această după-amiază cu o cursă RyanAir care venea din Tel Aviv a acuzat că are simptome asemănătoare cu cele produse de coronavirusul care face ravagii în Asia. Bărbatul a fost preluat de echipajele medicale de la aeroport. Acesta călătorise în urmă cu puțin timp în China, țara de unde a plecat virusul care face ravagii în Asia.


UPDATE, ora 18:00 Ministerul Sănătăţii a transmis că tânărul israelian a acuzat simptome gripale, însă nu este suspect de infecţie cu noul coronavirus întrucât a călătorit în China în urmă cu trei luni.

„Un cetăţean israelian, vârstă 23 ani, a aterizat pe Aeroportul «Henry Coandă» Otopeni acuzând simptome gripale. Un echipaj SABIF îl transportă la Institutul Naţional Matei Balş pentru asistenţă medicală de specialitate. Menţionăm că tânărul nu este suspect de infecţie cu noul coronavirus deoarece a călătorit în China în urma cu mult timp (cel puţin 3 luni)”, au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Şi șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat a declarat, pentru Mediafax că nu există suspiciuni potrivit cărora cetăţeanul israelian ar fi infectat cu noul virus din China.

„Nu, a fost o alarmă falsă, în sensul în care persoana a fost în China acum 2-3 luni, nu acum. El acum vine din altă parte. Deci faptul că a fost acum 2-3 luni nu mai este motiv de alertare şi nu mai e nicio problemă”, a spus Arafat.


Un bărbat a fost preluat de autorități pe Aeroportul Otopeni. Este suspect de infecție cu coronavirus

Potrivit informațiilor adevărul.ro, care nu au fost confirmate încă oficial, pasagerul respectiv era de cetățenie israelian. El s-a plâns că nu se simte foarte bine iar comandatul aeronavei Ryanair, cu indicativul FR2839, a luat legătura cu turnul de control de pe Aeroportul Otopeni pentru a alarma autoritățile sanitare din România și personalul medical de pe Henri Coandă.

Autoritățile române au pregătit o ambulanță pentru preluarea rapidă a pacientul. Acum cazul se află în atenția Institutului Național de Sănătate Publică. Conform sursei citate, pasagerul israelian ar fi călătorit în China în urmă cu trei luni.

Bărbatul a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.

Pneumonia virală se răspândește foarte rapid în Asia

Zeci de milioane de oameni trăiesc în carantină în China, din cauza pneumoniei virale. Descoperit în decembrie la Wuhan, noul tip de coronavirus a început să ia amploare în ultimele zece zile.

Până acum China a înregistrat peste 40 de morţi şi  1.300 de cazuri de îmbolnăvire. Noul tip de coronavirus a atins şi ţările non-asiatice și a ajuns în Australia (4 cazuri), Statele Unite (2 cazuri) şi Franţa (3 cazuri).

Într-o declaraţie susţinută sâmbătă, preşedintele chinez Xi Jinping a recunoscut că situaţia este „gravă“ la el în ţară, dar a dat asigurări că țara sa este capabilă să câştige această luptă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×