Parada de Anul Nou chinezesc a fost anulată și în Paris. ”Nu este cazul să sărbătorim”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
26/01/2020, 16:20
Parada de Anul Nou chinezesc a fost anulată și în Paris. ”Nu este cazul să sărbătorim”
Parada de Anul Nou chinezesc a fost anulată și în Paris. Sursa foto: businessinsider.com

Tradiționala paradă cu ocazia Anului nou chinezesc de la Paris a fost anulată, din cauza amenințării ridicate de temutul coronavirus, care a ucis deja 56 de oameni și a îmbolnăvit peste 2000 de persoane!

Parada de Anul Nou chinezesc a fost anulată și în Paris

Asociaţiile chinezeşti din Paris au decis să anuleze tradiţionala paradă de Anul Nou chinezesc, a anunţat duminică primarul capitalei franceze, Anne Hidalgo.

„M-am întâlnit cu comunitatea chineză din Paris. Reprezentanţii ei sunt foarte emoţionaţi şi îngrijoraţi, aşa că au decis să anuleze parada ce era programată în această după-amiază în Place de la Republique”, a declarat Anne Hidalgo pentru postul radiofonic Europe 1.

”Nu au dispoziţia necesară pentru a organiza acum o petrecere”

„În astfel de momente primează principiul precauţiei. Nu au dispoziţia necesară pentru a organiza acum o petrecere”, a adăugat edilul Prisului, potrivit Agerpres.

Încă nu se știe dacă și marea defilare de duminică, 2 februarie, va fi anulată. Aceasta ar trebui să aibă loc în al 13-lea arondisment parizian, unde trăieşte o parte importantă a comunităţii de origine asiatică.

Oraşul Bordeaux din sud-vestul Franţei a anulat la rândul său, sâmbătă, festivităţile ocazionate de Anul Nou Chinezesc cu scopul de a limita riscul de infecţie şi în semn de solidaritate cu familiile victimelor din China, a anunţat primarul său.

Paradă anulată și la Bordeaux și Roma

Duminică, autorităţile de la Beijing au dezvăluit că bilanţul provocat de noul tip de coronavirus a crescut la 56 de victime şi că 1.975 de persoane sunt infectate.

Câteva cazuri au fost depistate şi în străinătate, inclusiv în Franţa, unde trei persoane de naţionalitate chineză au fost descoperite infectate. Două au fost internate într-un spital din Paris, iar cea de-a treia într-o clinică din Bordeaux.

Festivitățile prilejuite de Anul Nou chinezesc au fost anulate și în China, tot din cauza temutului virus, dar și la Roma și în mai multe capitale europene.

„Toate comunităţile noastre au fost de acord cu faptul că aceste manifestări ar trebui amânate, pentru că există mulţi oameni care s-au îmbolnăvit şi acum nu este cazul să sărbătorim”, a precizat Lucia King, o reprezentantă a comunității chineze din Franța.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×