Papa Francisc dă vina pe Satana în locul preoților pedofili pentru abuzul sexual din Biserica Catolică

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/10/2018, 13:49
Papa Francisc dă vina pe Satana în locul preoților pedofili pentru abuzul sexual din Biserica Catolică
Papa Francisc a dat vina pe Satana pentru abuzurile sexuale întâmplate în Biserica Catolică și nu pe preoții pedofili

Papa Francisc, potrivit metro.co.uk, în loc să își îndrepte privirea spre preoții pedofili sau perverși, acesta declară că Satana este vinovat pentru abuzurile sexuale, întâmplate recent, care sunt legate de biserică, de preoți. De asemenea, acesta vine și cu o soluție pentru a rezolva problema. Acesta a susținut că diavolul este viu și lucrează ore suplimentare pentru a compromite Biserica Romano-Catolică. Metoda constă în recitarea unei rugăciuni speciale în fiecare zi din luna octombrie.

Din anul 2013, de când a fost ales, Papa Francisc a clarificat un lucru în care el crede cu adevărat.  Într-un document scris de acesta, în luna aprilie, rezumă ideea lui de diavol. ”Nu ar trebui să ne gândim la Satana ca un mit, o reprezentare, un simbol, o figură de stil sau doar o idee. Această greșeală ne-ar putea pune pe noi jos și așa am putea deveni vulnerabili”, a scris Papa Francisc într-un document.

Papa Francisc îl învinuiește pe Satana în locul preoților pedofili pentru abuzul din cadrul Bisericii Catolice

Papa Francisc a dat vina pe Satana pentru abuzurile care au avut loc în cadrul bisericii catolice și nu pe preotii pedofili
Papa Francisc, a vorbit despre diavol

În luna septembrie, s-a aflat că Papa Francisc a convocat liderii Bisericii Romano-Catolică pentru a analiza situația legată de cazurile de abuz sexual despre care vorbeam mai sus. Această întrunire va avea loc, conform nytimes.com, în intervalul 21024 februarie, însă anul următor. Pe lângă abuzurile sexuale recente, se va discuta și episodul cu McCarrick care ar fi chemat studenți de la Facultatea de Religie la locuința sa de vacanță, iar ma iapoi în patul său. De asemenea, se va atinge și raportul care dezvăluie că mai mult de 300 de preoți din Pennsylvania au ”batjocorit” mulți minori, iar asta doar în ultimii 70 de ani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×