Papa Francisc a fost operat în secret la o clinică din Roma

Papa Francisc a fost operat în secret la o clinică din Roma
Papa Francisc a fost operat în secret la o clinică din Roma. Sursa foto: digi24.ro

Papa Francisc a fost operat la ochi în mare secret, informează cotidianul italian Il Messaggero. Însuși Suveranul Pontif a mărturisit anul trecut că are probleme cu vederea și suferă de o boală cu care se confruntă multe persoane înaintate în vârstă.

Papa Francisc a fost operat în secret la o clinică din Roma

Intervenția chirurgicală a avut loc în urmă cu câteva luni, potrivit Il Messaggero. Suveranul Pontif a fost operat la clinica Pio XI din Roma. Intervenția chirurgicală a fost una ușoară, nefiind nevoie ca Papa Francisc să rămână internat.

Papa Francisc a anunțat încă din luna martie a anului 2018 că urma să se supună unei intervenții la ochi. „La vârsta mea, de exemplu, apare cataracta şi nu mai vezi prea bine. Anul viitor trebuie să mă operez“, spunea Suveranul Pontif anul trecut.

Suveranul Pontif a recunoscut că suferă de cataractă

Cataracta este încețoșarea cristalinului natural care este prezent în ochi. Când aveți cataractă, lumina va pătrunde cu greutate în ochi, ceea ce vă face să vedeți ca prin ceață, ca și cum v-ați uita printr-o fereastra aburită.1

Cataracta apare natural, odată cu înaintarea în vârstă. Se dezvoltă în timp, așa cum treptat se adună praful pe parbrizul unei mașini. La început s-ar putea să nu observați schimbări în modul în care vedeți, dar la un moment dat veți începe să observați diferite simptome ale cataractei.1

Cataracta se poate trata doar prin operație1. În timpul acestei proceduri, cristalinul natural care a fost afectat de cataractă este îndepărtat. Acest cristalin natural este înlocuit de un cristalin artificial.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×