Panică la Galați! 13 persoane izolate de urgență de teama coronavirusului! Oamenii abia s-au întors din China

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/02/2020, 11:37
Panică la Galați! 13 persoane izolate de urgență de teama coronavirusului! Oamenii abia s-au întors din China GALERIE FOTO
13 persoane au fost izolate. Sursa foto - facebook

Panică la Galați acolo unde nu mai puțin de 13 persoane recent întoarse din China au fost plasate în carantină la domiciliu. Vorbim despre opt români şi cinci cetăţeni chinezi, toţi fiind acum atent monitorizați de autorități.

Panică la Galați!

Cele 13 persoane trebuie să stea izolate în propriile case timp de două săptămâni. Este o măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului.

De remarcat că cel puțin până în acest moment, nicio persoană nu a prezentat simptomele bolii. Cu toate acestea, de teama virusului care a făcut ravagii deja în întreaga lume, medicii le-au recomandat să stea acasă şi să respecte o serie de proceduri.

13 persoane izolate de urgență de teama coronavirusului!

Potrivit regulilor comunicate de Direcţia de Sănătate Publică, dacă se simt rău, au febră sau tuse, aceștia nu trebuie să mai aștepte nicio clipă și să sune la numărul de urgenţă 112.

În timpul discuţiei, acestea trebuie să specifice cine sunt şi vor fi preluați de o ambulanţă specială pentru a fi transportaţi la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti.

Vă readucem aminte că 636 de persoane au murit ca urmare a infecţiei cu noul coronavirus în China. Cu toate acestea, numărul persoanelor infectate a depăşit cifra de 30.000, conform bilanţului publicat de autorităţile medicale de la Beijing.

Trebuie specificat că virusul se răspândeşte cu o viteză uriașă. Astfel, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 69 de noi decese din cauza coronavirusului, majoritatea în provincia Hubei. De altfel, aici a fost depistat virusul prima oară.

De asemenea, numărul persoanelor infectate a crescut cu 2.447. Ca idee, precedentul bilanț anunţat de Comisia Naţională de Sănătate de la Beijing, indica un număr de 564 de morţi şi peste 27.000 de cazuri de persoane infectate cu acest virus.

Deocamdată, în România, nu a fost depistat niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×