Panică la Arad de teama coronavirusului! Cursurile Universității de Vest au fost suspendate

REACŢIE ÎN EXCLUSIVITATE
Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
24/02/2020, 09:17
Panică la Arad de teama coronavirusului! Cursurile Universității de Vest au fost suspendate GALERIE FOTO
Universitatea Vasile Goldiş ar putea sta închisă preţ de 14 zile. Sursa foto - facebook

Panică la Arad de teama coronavirusului! Cursurile Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” sunt suspendate preventiv din cauza numărului mare de studenţi italieni.

Panică la Arad de teama coronavirusului!

„S-a luat măsura suspendării cursurilor la Facultatea de Medicină şi la Universitatea Vasile Goldiş pentru că sunt mulţi studenţi italieni care încep semestrul, ghinionul nostru, chiar de mâine (n.r. luni ).

Fiind studenţi la medicină, studenţi şi rezidenţi, dânşii fac practică în Spitalul Judeţean, venind din Italia încercăm să limităm la maximum orice risc din exterior”, a declarat Constantin Catană, directorul DSP Arad pentru Mediafax.

Cursurile Universității de Vest au fost suspendate

Mai mult de atât, conducerea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a solicitat aprobarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării pentru suspendarea cursurilor pe o perioadă de 14 zile, cu recuperarea activităţilor didactice şi modificarea structurii anului universitar. Cei de la MEC și-au dat acordul.

„Este o măsură de precauție sută la sută. Avem mai mulți studenți din alte țări. Printre ei sunt și italieni. Am decis să suspendăm cursurile preț de două săptămâni având în vedere tot ceea ce se întâmplă. Nu există niciun caz de coronavirus în cadrul universității noastre. Nu avem nicio suspiciune”, au spus exclusiv pentru FANATIK reprezentanți ai biroului de presă

De remarcat că și la Spitalul Judeţean Arad va fi restricţionat accesul vizitatorilor, preventiv pentru limitarea oricăror riscuri referitoare la gripa sezonieră.

„Şi fiind oraş de graniţă avem mari probleme la intrarea în ţară în contextul suspiciunilor din Italia. Va fi restricţionat accesul aparţinătorilor, săptămâna viitoare vor fi ore de vizită clar stabilite, dar foarte reduse“, a spus directorul DSP Arad.

Ţinând cont de specificul Aradului ca judeţ de frontieră, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca cetăţenii care se prezintă în toate punctele de trecere a frontierei din judeţul Arad din zonele afectate vor completa un chestionar pus la dispoziţie de către Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad.

În acesta, vor declara pe propria răspundere, locaţia de îmbarcare, precum şi pe cea de destinaţie.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×