Panică în Harghita! Un urs a pus pe jar un sat întreg! Locuitorii, avertizați prin mesaj de tip RO ALERT!

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
13/12/2019, 08:41
Panică în Harghita! Un urs a pus pe jar un sat întreg! Locuitorii, avertizați prin mesaj de tip RO ALERT! GALERIE FOTO
Un urs a pus pe jar un sat întreg. Sursa foto - facebook

Panică în judeţul Harghita, acolo unde un urs a pus pe jar un sat întreg. Jandarmii au fost chemaţi, în noaptea de joi spre vineri, să alunge animalul. Acesta a fost observat în satul Benţid, comuna Şimoneşti.

Panică în Harghita!

Mai mult de atât, locuitorii din zonă au fost avertizaţi despre pericol printr-un mesaj RO-ALERT trimis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Toţi localnicii au primit sms-ul prin care erau invitați să stea pe cât posibil în case.

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ), apelul la 112 a fost făcut de un bărbat care a spus că a observat un urs pe drumul din faţa casei sale. Acesta a încercat să îl alunge, dar animalul nu a reacţionat.

Un urs a pus pe jar un sat întreg!

Pentru că nu a reușit de nicio culoare să-l gonească, bărbatul a luat decizia să sune după ajutor. Acesta a fost sfătuit să se retragă urgent în casă pentru a nu-şi pune viaţa în pericol.

La faţa locului a fost trimis imediat un echipaj de Jandarmerie, care a constatat faptul că ursul a plecat în cele din urmă de pe drum. Lucrurile nu s-au oprit aici – conform procedurilor, jandarmii au început să scotocească zona.

Pentru a se asigura că animalul nu se află în apropierea caselor, jandarmii au verificat curţile, dar nu l-au găsit, cel mai probabil acesta plecând în pădurea din apropierea satului.

Jandarmii au mai rămas pentru o perioadă în sat, pentru a se asigura că ursul nu revine, însă animalul nu a mai coborât în sat.

Aproape imediat, biroul de Presă al IPJ Harghita a transmis un comunicat din presă prin care le recomandă oamenilor să anunţe imediat la numărul de urgenţă 112 prezenţa urşilor în zonele locuite.

Reprezentanții autorităților spun că oamenii nu trebuie sub nicio formă să încerce să-i alunge ei, să nu-i hrănească şi nici să nu se apropie, cu scopul de a-i filma ori fotografia

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×