Pacientul care a îngrozit România, fără simptome în continuare! Bărbatul din Gorj cu coronavirus, în carantină. Alți 7 români debarcați de pe Diamond Princess

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
28/02/2020, 11:09
Pacientul care a îngrozit România, fără simptome în continuare! Bărbatul din Gorj cu coronavirus, în carantină. Alți 7 români debarcați de pe Diamond Princess GALERIE FOTO
Românul infectat cu coronavirus se simte bine. Sursa foto - hepta.ro

Pacientul care a îngrozit România este fără simptome în continuare! Autorităţile au transmis că starea bărbatului din Gorj infectat cu coronavirus este una bună. Tânărul se află izolat la Institutul ”Matei Balş”.

Pacientul care a îngrozit România, fără simptome în continuare!

De altfel, în țară sunt nu mai puțin de 182 persoaneîn carantină, iar 8.231 sunt monitorizate la domiciliu. De la operaţionalizarea liniei telefonice TELVERDE 0800800358 destinată cetăţenilor care doresc informaţii legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus), au fost primite 3.611 apeluri.

Toate persoanele solicitau informaţii despre modalităţile de prevenţie, dar şi despre calea de urmat în cazul în care există suspiciuni asupra contractării virusului.

Bărbatul din Gorj cu coronavirus, în carantină

”Starea bărbatului din judeţul Gorj depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) şi aflat în carantină la Institutul Matei Balş din Bucureşti este bună.

În continuare acesta nu prezintă simptome caracteristice infectării cu respectivul virus. Bărbatul este monitorizat permanent, supravegheat medical şi izolat total faţă de restul pacienţilor din unitatea medicală”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

”Reamintim că programul de funcţionare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 şi 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetăţenilor şi nu este un număr de urgenţă!

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situaţii trebuie anunţate la numărul unic de urgenţă 112”, au mai transmis autorităţile.

”De asemenea, conform informaţiilor comunicate de către autorităţile locale Ambasadei României la Tokyo, şapte din cei nouă cetăţeni români, membri ai echipajului navei croazieră Diamond Princess, au fost debarcaţi şi transferaţi într-o facilitate specială în localitatea Wako, prefectura Saitama, în apropierea oraşului Tokyo.

Starea lor de sănătate este bună. Aceştia au fost testaţi pentru infecţia cu COVID-19, rezultatele analizelor fiind negative. Ca măsură de prevenţie suplimentară, aceştia vor fi supuşi unei noi perioade de carantină de 14 zile”, au mai precizat autorităţile.

Potrivit acestora, doi cetăţeni români au rămas pe navă, ca parte a echipajului esenţial necesar pentru mentenanţa vasului. Starea lor de sănătate este bună. Cu privire la cei doi cetăţeni români infectaţi cu COVID-19 şi spitalizaţi în Japonia, MAE precizează că starea lor de sănătate este în continuare bună.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×