Pacientă suspectă de coronavirus în Buzău. Tânăra s-a întors din Italia acum 7 zile. Femeia a fost trasferată la spitalul „Matei Balş”- UPDATE

în Stiri de ultima ora
25/02/2020, 14:47
Pacientă suspectă de coronavirus în Buzău. Tânăra s-a întors din Italia acum 7 zile. Femeia a fost trasferată la spitalul „Matei Balş”- UPDATE
Pacientă suspectă de coronavisrus în Buzău. Sursa foto: spitalulbuzau.ro

O tânără femeie din Râmnicu Sărat, suspectă de coronavirus, a ajuns marţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău cu dureri musculare, febră şi tuse. Tânăra de 29 de ani s-a întors acum 7 zile din Italia, Veneto. Medicii au decis ca aceasta să fie trasferată la spitalul Matei Balş din Capitală.

Pacientă suspectă de coronavirus în Buzău. Tânăra s-a întors din Italia acum 7 zile

O tânără din Râmnicu Sărat a ajuns marţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău cu dureri musculare, febră şi tuse. Tânăra de 29 de ani, suspectă de coronavirus, s-a întors acum 7 zile din Italia, Veneto. Veneto este una dintre localităţile din Italia unde a fost impusă carantina împotriva coronavirusului.

UPDATE. După control, medicii au decis ca tânăra să fie transportată la spitalul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.

Pacienta în vârstă de 29 de ani cu domiciliul în Râmnicu Sărat s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie: febră, dureri musculare, tuse. Aceasta a declarat că acum 7 zile a sosit pe Aeroportul Otopeni din Italia, din zona Veneto, Veneția”, a transmis SJU Buzău.

România se pregăteşte împotriva Coronavirusului

Autorităţile din România au anunţat că au luat primele măsuri împotriva COVID-19. Au demarat procedurile de cumpărare a 35 de termo-scanere ce vor fi montate la ieşirile din ţară, inclusiv pe aeroporturi.

De asemenea, pasagerii care se întorc cu avionul din zonele afectate de coronavirus din Italia, vor intra în ţară pe fluxul destinat curselor cgarter. În plus, toţi vor fi obligaţi să completeze un formular.

În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele 2 țări.

Autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile.

Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene”, au spus oficiali din Ministerul Sănătății.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×