Ovidiu Raețchi, deputat PNL: „Unul dintre protestatarii ridicați abuziv la Topoloveni a câștigat procesul cu Jandarmeria”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
09/11/2019, 18:07
Ovidiu Raețchi, deputat PNL: „Unul dintre protestatarii ridicați abuziv la Topoloveni a câștigat procesul cu Jandarmeria”
Un protestatar a avut câștig de cauză în procesul cu Jandarmeria. Sursa foto: digi24.ro

Ovidiu Raețchi, deputatul Partidului Național Liberal, a anunțat printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare că unul dintre protestatarii ridicați în mod abuziv la Topoloveni, în timpul unui miting PSD la care participa și Liviu Dragnea, a câștigat procesul intentat Jandarmeriei, anulând amenda pe care o primise. Vicepreședintele Comisiei de Apărare susține că astfel s-a creat un precedent, ceilalți protestatari care contestă sancțiunile primite urmând să aibă la rândul lor câștig de cauză.

Ovidiu Raețchi, vești bune pentru protestatarii ridicați abuziv de Jandarmi

Din informațiile mele, unul dintre protestatarii de la Topoloveni care au fost ridicați în mod abuziv de Jandarmerie pentru că se aflau în apropierea unui eveniment electoral PSD („conduși la secție pentru verificarea identității”, deși s-au legitimat pe loc, însă jandarmii au susținut că sistemul de identificare nu funcționează) a câștigat deja procesul cu Jandarmeria, procesul verbal de constatare a contravenției fiind anulat.

În aceste condiții, toți protestatarii vor câștiga în mod similar. Un nou pas pentru demascarea Jandarmeriei ca poliție politică în epoca Liviu Dragnea. Urmează desecretizarea Raportului 10 august, care va aduce noi elemente zdrobitoare în această direcție. Rămân la părerea că șefii Jandarmeriei trebuie să prezinte public scuze pentru modul în care s-au lăsat manevrați politic de Liviu Dragnea în ultimii trei ani”, a scris Ovidiu Raețchi pe contul personal de Facebook.

Ce s-a întâmplat la mitingul PSD de la Topoloveni

În luna mai a acestui, cu puțin timp înaintea alegerilor europarlamentare, Liviu Dragnea, pe atunci președinte al Partidului Social Democrat, a mers într-o vizită în Topoloveni, unde a fost întâmpinat de mai mulți protestatari care i-au reproșat guvernarea deficitară, dar și faptul că dorește cu orice preț să modifice legile Justiției. Înarmați cu bannere, în jur de 10 oameni s-au strâns atunci în fața Casei de Cultură pentru a scanda mesaje anti-PSD. O parte dintre aceste persoane au fost ridicate de jandarmi și duse la secția de poliție a orașului argeșean,  Oamenii legii invocând faptul că protestatarii au deranjat un eveniment privat. Printre aceștia s-a aflat și un jurnalist de la Rezistența TV, care a anunțat că a primit o amendă în valoare de 1.000 de lei.

Zece persoane care afişau bannere au fost ridicate de către forţele de ordine şi conduse la secţia Poliţiei Topoloveni pe motiv că participau la o adunare publică nedeclarată, după care au refuzat să părăsească zona la solicitarea forţelor de ordine. Au fost conduse la secţia de poliţie pentru stabilirea identităţii şi luarea măsurilor legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Argeş, Ionel Flavius Tănase, citat de Agerpress.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×