Ovidiu Flori, nașul de cununie al cuplului Claudiu Manda – Lia Olguța Vasilescu, retras din funcția de primar de o decizie luată de ANI

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
12/12/2019, 19:29
Ovidiu Flori, nașul de cununie al cuplului Claudiu Manda – Lia Olguța Vasilescu, retras din funcția de primar de o decizie luată de ANI
Nașul de cununie al soților Claudiu Manda și Lia Olguța Vasilescu, lăsat fără funcția de primar. Sursa foto: Aktual24

Nașul de cununie al perechii Claudiu Manda – Lia Olguța Vasilescu nu mai este primarul localității Ișalnița după ce a pierdut procesul în instanță cu ANI (Agenția Națională de Integritate) privind o stare mai veche de incompatibilitate.

Ovidiu Flori, eliberat din funcția de primar

Ovidiu Flori, pe numele său, a intrat în vizorul ANI în anul 2015 pentru starea de incompatibilitate din perioada 2009 – 2013.

Mai exact, acesta deținea simultan mai multe funcții, creându-se un conflict juridic. A fost în același timp primar, viceprimar și administratorul unei societăți locale.

Flori a fost naș de cununie la nunta pesedistei Lia Olguța Vasilescu cu Claudiu Manda

Flori a pierdut în fața ANI în instanță după ce a epuizat toate căile posibile de atac. Prefectul de Dolj, Narcis Purcărescu, a declarat pentru agenția de știri Mediafax că Flori și-a înaintat demisia ca urmare a sentinței definitive în dosarul său de incompatibilitate.

„Azi am semnat ordinul de eliberare din funcţie a domnului Flori. ANI l-a declarat incompatibil. El a acţionat în justiţie, în instanţă, până la Înalta Curte”, a declarat prefectul județului Dolj.

„După aceea, noi am făcut demersurile către primărie, pentru că procedura asta e, iar secretarul comunei face acel referat, înapoi către Prefectură, prin care propune demiterea primarului. Şi referatul întocmit de către secretar a ajuns la noi pe data de 4 decembrie”, a mai spus Purcărescu.

Flori nu se oprește aici și spune că se va adresa instanței inclusiv în legătură cu ordinul pe care l-a emis prefectul de Dolj.

„Am pierdut ultimul proces în justiţie. Aştept să fiu înştiinţat că nu am văzut niciun ordin semnat şi probabil voi contesta ordinul prefectului. (…) Este un drept al meu să contest ordinul prefectului întrucât intervine perioada de trei ani de la momentul la care am fost declarat incompatibil”, a  spus în apărarea sa fostul primar al comunei Ișalnița.

Ovidiu Flori este cunoscut ca un apropiat al Liei Olguța Vasilescu, acesta fiind în anul 2018 chiar naș de cununie la nunta acesteia cu europarlamentarul PSD Claudiu Manda.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×