Iată o rețetă de ostropel cu mult usturoi care îți va înlătura răceala! Toate gospodinele trebuie să cunoască felul acesta de a face renumitul ostropel. Uite de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară acesta!Mâncărica românească extrem de delicioasă se face foarte simplu și cu alimente deloc scumpe, la îndemâna oricărei bucătărese.
Respectă ingredientele, cantitățile și modul de preparare de mai jos și vei mânca cel mai bun preparat. Fii atent la cantități și astfel vei obține un prânz delicios pentru cei mai pofticioși oameni care îli calcă pragul! Cui nu-i place mâncarea românească până la urmă?
1. Carnea de pui se taie bucăţi potrivit de mari (ca să se poată pătrunde mai bine la prăjit). Apoi se lasă la scurs (sau se tapetează cu un şervet) să se usuce şi se pun la prăjit într-o tigaie încinsă, cu ulei. Toacă ceapa, usturoiul și, separat, roșiile în cubulețe.
2. Adaugă ceapa tocată şi un praf de sare, iar după ce s-a călit numai puţin ceapa, se stinge cu puţină apă. Se lasă să fiarbă înăbuşit, până se pătrunde carnea şi ceapa se înmoaie. Pune apoi roşiile tăiate cubuleţe, sucul de roşii, usturoiul tăiat mărunt, frunza de dafin şi o jumătate de ceşcuţă de apă în care s-a diluat oţetul. Potriveşte la gust cu sare şi piper.
3. Se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până ce carnea se înmoaie şi sosul scade şi se leagă puţin.
Timp de preparare:
Ingrediente pentru ostropel: