Oreste, tranşant după vizita comisarilor europeni: „Politicienii dacă mănâncă foie gras sunt diplomaţi”

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
11/01/2019, 21:42
Oreste, tranşant după vizita comisarilor europeni: „Politicienii dacă mănâncă foie gras sunt diplomaţi” GALERIE FOTO
Oreste, tranşant după vizita comisarilor europeni

Oreste Teodorescu a avut un mesaj dur după vizitele din România, care au marcat preluarea preşedinţiei rotative a Uniunii Europene. Jurnalistul spune că în ciuda ceremoniilor care au avut loc odată cu vizita comisarilor europeni la noi în ţară cetăţenii ar trebui să vadă prăpastia n care s eaflă şi să nu rămână în minte cu imaginea momentului, în care Jean Claude Juncker laudă România.

„În primul rând, așa ca o concluzie generală diferența culturală între liderii europeni și liderii mioritici este ca de la cer la pământ. Sunt foarte curios dacă vreunul din membrii Guvernului Dăncilă au auzit de dadaistul Tristan Tzara. Sunt absolut convins că atunci când Donald Tusk l-a pomenit pe Nichita, Dăncilă s-a gândit la Nikita din Romană. Liderii europeni au avut un discurs foarte adânc cu privire la problematica UE pe când liderii noștri au rămas în matca discursului politicianist de tip dâmbovițean ilustrat uluitor de bine de Ciordache care pe un ton de cocalar nervos s-a rățoit în stilul lui caracteristic în fața liderilor europeni. Mi-a plăcut că nu a existat traducere simultană pentru că am fi asistat la un moment penibil ca liderii europeni să parcurgă ad litteram limbajul acesta de lemn, care nu a spus nimic, al politicienilor români.

Oreste, tranşant după vizita comisarilor europeni

Sigur că vedeta ceremoniei de la Ateneul Român a fost Donald Tusk care pentru câteva minute a ținut o lecție de discurs în limba română plină de semnificații și înțelesuri, o prestație mult mai bună decât a politicienilor români, dar până la urmă nu pot să nu rămân și trist gândindu-mă la niște personalități precum Dan Grigore, Oana Pelea, Mihai Șora care au fost și ei la Ateneu dar în față, în timp ce din punctul meu de vedere cea mai odioasă imagine a fost cea cu Adrian Severin și Adrian Năstase, doi infractori condamnați care au și executat, care și-au permis să stea în spatele lui Donald Tusk și a președintelui Klaus Iohannis. Mă mir că cel care îl consiliază din punctul de vedere al protocolului pe Klaus Iohannis nu l-a avertizat totuși că stă cu spatele la un infractor și să își păzească portofelul mult mai bine.

Premierul României, Viorica Dăncilă
Premierul României, Viorica Dăncilă

Ceremonia de aseară reprezintă imaginea momentului. Atât presa internațională cât și noi cetățenii votanți am putut să vedem prăpastia aceasta dintre europeni și ai noștri. Politicienii români nu vor învăța absolut nimic. Ei prin comportamentul acesta pe care l-au învățat de mici au impresia aceasta foarte superficială că dacă ascultă muzică simfonică pe care nu o înțeleg, mânâncă niște foie gras și beau niște șampanie la rece, zâmbesc cordial și se strâng în brațe sunt niște diplomați. Este ca patriotismul nostru ocazional când cântăm Noi suntem români de două ori și cam atât”, a fost mesajul lui Oreste, pentru psnews.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×