Orban sare în apărarea lui Chirica: „E opozantul lui Dragnea, nu are nicio legătură cu PSD”

Ana Necula   
în Stiri de ultima ora
20/02/2020, 13:58
Orban sare în apărarea lui Chirica: „E opozantul lui Dragnea, nu are nicio legătură cu PSD”
Ludovic Orban sare în apărarea lui Mihai Chirică

Ludovic Orban, preşedintele Partidului Naţional Liberal, consideră că  Mihai Chirica poate fi candidatul potrivit pentru funcţia de primar la Iaşi, din partea PNL.

Orban îi ia apărarea lui Chirica

Şeful PNL precizează că  fostul lider social-democrat a devenit opozantul lui Liviu Dragnea şi al PSD imediat după adoptarea Ordonanţei 13 şi că nu mai are nicio legătură cu partidul din care a demisionat.

Domnul Chirica, în momentul în care Guvernul PSD a adoptat Ordonanţa 13, a devenit opozantul lui Dragnea şi al PSD. Guvernul PSD, când a făcut şedinţa de Guvern comună cu Guvernul Republicii Moldova, nu a făcut-o la Iaşi, a făcut-o la Piatra Neamţ numai ca să-l pedepsească pe Mihai Chirica pentru faptul că a protestat public împotriva aberaţiei numită Ordonanţa 13. Domnul Chirica nu are nicio legătură cu PSD de trei ani, dacă nu şi mai mult”, a explicat Orban.

Cu toate acestea, Ludovic Orban a subliniat faptul că PNL are în derulare o o procedură de evaluare a celor care vor candida pentru municipiile reşedinţă de judeţ şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Abia la 1 martie urmează ca aceştia să fie stabiliţi de organizaţiile judeţene.

Ludovic Orban critică aspru pe cei din USR: „Această atitudine îi plasează umăr la umăr lângă PSD”

Şeful PNL se declară mâhnit de atitudinea pe care o are USR în ultima perioadă şi consideră că aceasta îl plasează lângă PSD.

Mă mâhneşte atitudinea pe care o au în ultima perioadă. Nu am răspuns, nu voi răspunde în niciun fel acestor atitudiuni pe care nu le consider normale, cu atât mai mult cu cât partenerii de la USR ştiu foarte bine că gândirea pe care o avem este aceea de a avea un proiect comun de guvernare şi nu cred că face bine pentru coeziunea forţelor democratice pro democraţie, pro orientare euro-atlantică clară a României, nu cred că face bine această atitudine care practic îi plasează umăr la umăr lângă PSD”, a subliniat Orban.

Premierul spune că multe critici ale reprezentanţilor USR la adresa PNL nu au legătură cu realitatea.

Le-am solicitat colegilor mei să nu răspundă la nicun fel de atac, să furnizeze informaţiile obiective, din păcate multe critici nu au nicio legătură cu realitatea, sunt critici nedrepte în raport cu raport cu ceea ce am făcut pentru că în mod evident din punctul nostru de vedere sunt parteneri dezirabili dacă nu se menţin pe această linie, care după părerea mea nici nu le face bine”, a mai mai spus  liderul liberalilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×