Orban a vorbit despre soarta lui Raed Arafat. ”Când vom avea o evaluare profundă, vom lua o decizie”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/12/2019, 13:16
Orban a vorbit despre soarta lui Raed Arafat. ”Când vom avea o evaluare profundă, vom lua o decizie”
Orban a vorbit despre soarta lui Raed Arafat. Sursa foto: wallstreet.ro

Încă nu s-a decis dacă Raed Arafat va fi sau nu demis de la conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență! Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că o decizie în privinţa şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, va fi luată în urma unei „evaluări profunde”.

Orban a vorbit despre soarta lui Raed Arafat

„Aşa cum am anunţat, evaluăm activitatea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi când vom avea o evaluare profundă vom lua o decizie”, a afirmat Orban, întrebat dacă Arafat va fi menţinut în funcţie sau urmează să fie demis, conform agerpres.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat pe 21 noiembrie că Guvernul face o evaluare în cazul secretarului de stat Raed Arafat şi că aşteaptă să primească un răspuns lămuritor.

Klaus Iohannis așteaptă și el evauarea Guvernului

„Am solicitat o soluţie de la Guvern şi aştept săptămâna viitoare să primesc un răspuns lămuritor, ca să nu spun altceva. Nu o să fac eu o evaluare, dar Guvernul va face o evaluare şi voi insista pe lămuriri în acest sens”, a spus Iohannis, întrebat cum a rămas cu schimbarea lui Raed Arafat.

La 13 noiembrie, preşedintele Klaus Iohannis a mărturisit că a fost „răscolit” de înregistrarea intervenţiei de la Clubul Colectiv, apărută în spaţiul public, şi a precizat că aceasta trebuie analizată de cei care cercetează faptele petrecute atunci.

Întrebat dacă secretarul de stat Raed Arafat ar trebui să rămână în continuare în Guvern, preşedintele a spus că prim-ministrul Ludovic Orban şi echipa lui „vor face o analiză şi vor da un răspuns pe tema aceasta”.

De cealaltă parte, Raed Arafat amenință că va pleca din țară, dacă va fi demis și recunoaște că el nu își va prezenta demisia. Arafat a invocat ”atacurile intensificate” din ultimul timp și a transmis că dacă nu mai este dorit să se aducă ”cineva mai deștept” în locul său.

„Sunt destule oportunități în altă parte, unde nu mă consideră bătrân. Și sunt convins că în secunda în care zic o să vină și altele. Varianta a treia ar fi să stau la UPU Târgu Mureș, dar după o lună, două o să mă toace. Probabil că asta o voi face după ce se decide, plecarea din țară. Nu există altă alternativă. Eu nu accept poziții date, la nivel statal. Nu negociez poziții. Dacă este să mă duc afară, mă duc pe efort propriu. Mă duc în primă fază la Târgu Mureș și știu cum să rezolv o treabă și să fac ceva util”, a răspuns Arafat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×