Orașul unde fumatul pe terase va fi INTERZIS! Zeci de mii de români merg acolo anual

Bogdan Solomon    Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
24/07/2019, 11:39
Orașul unde fumatul pe terase va fi INTERZIS! Zeci de mii de români merg acolo anual
Autoritățile din Barcelona vor să interzică fumatul. Sursa foto: Getty Images

Autoritățile din Barcelona, una dintre cele mai apreciate destinații de vacanță din toate timpurile, vizitată anual de milioane de turiști din toate colțurile lumii, intenționează să interzică definitiv fumatul pe terase. Această măsură este cuprinsă în cea mai recentă propunere legislativă care va fi supusă aprobării cât mai curând.

În Barcelona, fumatul ar putea fi interzis

Mai concret, acest proiect vine ca o completare a legii adoptate în anul 2011, conform căreia fumatul în spațiile publice este strict interzis pe întreg teritoriul, cu execpția teraselor. De asemenea, autoritățile catalane intenționează să interzică fumatul  în interiorul mașinilor personale, pe arenele sportive, dar și în apropierea gărilor și a stațiilor pentru transportul în comun. Trebuie știut, însă că, în cazul în care va fi adoptat, actul normativ va intra în vigoare abia de la anul.

De-a lungul timpului, Barcelona s-a numărat printre destinațiile preferate de turiștii din întreaga lume. În plus, zeci de mii de români aleg să își petreacă vacanțele în superbul oraș catalan, pentru a se bucura de toate atracțiile sale.

În opinia multora, Barcelona este cel mai frumos oraș din Europa. Sursa foto: Radio România Actualități
În opinia multora, Barcelona este cel mai frumos oraș din Europa. Sursa foto: Radio România Actualități

Ce poți vizita în Barcelona

Dacă ți-ai propus să pornești într-un citybreak de trei zile prin Barcelona, trebuie să știi că centrul orașului este zona cea mai atractivă, grație numeroaselor obiective turisitice de care dispune. Spre exemplu, Plaza Catalunya, superba piață considerată de mulți nucleul Barcelonei, este locul în care trecutul se împletește armonios cu atracțiile moderne ale prezentului. În plus, tot aici se află și Santa Anna, cea mai frumoasă mănăstire romantică din secolul al XII-lea.

Un alt obiectiv turistic de neratat este Barrio Gotico, locul în care te vei pierde cu siguranță, grație străduțelor vechi, cu așa-zisele sale „plazas”. Tot aici se află și Plaza del Rey, o mică piață în care au loc numeroase concerte, datorită acusticii sale deosebite. Dacă vrei să apelezi la serviciile unui ghid, va trebui să scoți din buzunar 15-16 euro de persoană, însă te va purta prin toate zonele turistice ale Barcelonei.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×